L'Hospital de Dénia ha atés huit presumptes víctimes de submissió química

El Hospital de Dénia ha atendido a ocho presuntas víctimas de sumisión química 
  04/08/2022

Ha elaborat un protocol per a l'abordatge dels casos submissió química

 

L'Hospital de Dénia ha elaborat un protocol per a l'abordatge de pacients sospitosos d'haver patit “submissió química”, després dels últims casos registrats aquest estiu en el Servei d'Urgències. Des d'el mes de juny passat s'han atés 8 presumptes víctimes, totes elles dones joves; l'última, la passada matinada. 

Davant l'augment de la casuística, l'Hospital de Dénia ha elaborat un protocol d'actuació amb l'objectiu d'unificar criteris, tant en l'abordatge clínic dels pacients, com en la remissió de proves per a la seua anàlisi, l'elaboració d'informes i la posada en coneixement de l'autoritat competent.

Segons el director d'Atenció Primària i cap del Servei d'Urgències del Departament de Salut de Dénia, Dr. Antonio Barceló, la recomanació és que, “davant la sospita d'una burxada i/o alteració de la consciència de manera injustificada es contacte, com més prompte millor, amb els serveis d'Urgències de l'hospital o de la xarxa d'Atenció Prevalguera de la Marina Alta, ja que l'efecte d'hipnòtics injectats com l'Escopolamina és molt ràpid i podria alterar la capacitat de judici de la víctima”.

Les substàncies més habituals en els casos de submissió química són: l'alcohol etílic, els hipnòtics benzodiacepínicos o altres com Gammahidroxibutirato, metanol, opioides, cannabinoides, ketamina, cocaïna, derivats anfetamínicos, LSD, atropina, burundanga, escopolamina i dissolvents.

La simptomatologia que poden presentar els pacients va des de l'amnèsia completa o parcial, l'alteració del comportament, l'agitació, la somnolència, al·lucinacions, desinhibició i, fins i tot, la pèrdua de la consciència.

El protocol elaborat per l'Hospital de Dénia contempla, a més de l'exploració i presa de mostres (orina i sang) per a la seua posterior anàlisi; l'aplicació del protocol d'agressió sexual vigent, si el pacient refereix o el professional sospiten de la comissió d'aqueix delicte. A més a tots els pacients se'ls administra la profilaxi post-exposició contra el VIH.

<<< Tornar a la portada