L'Hospital de Dénia ha posat en marxa un Pla d'Atenció als pacients amb diversitat funcional greu

El Hospital de Dénia ha puesto en marcha un Plan de Atención a los pacientes con diversidad funcional grave
  25/08/2022

· El Pla pretén millorar l'experiència del pacient amb diversitat funcional visual, auditiva, motora i cognitiva

 

 L'Hospital de Dénia, aprofitant l'experiència d'altres centres del grup sanitari Ribera, ha posat en marxa un Pla d'Atenció a pacients amb diversitat funcional greu per a millorar l'experiència del pacient.

 

El Pla té objectius molt concrets com disminuir el temps d'espera entre l'arribada del pacient al centre i el moment de la visita amb el personal sanitari, facilitar l'acompanyament del pacient pel cuidador principal, sempre que la situació clínica ho permeta, així com salvar barreres de comunicació.

Per a la seua posada en marxa, s'han adquirit diferents elements facilitadors per a pacients amb diversitat funcional visual, auditiva, motora i cognitiva, entre els quals destaquen: un sistema d'amplificació de so, disponible en els taulells principals del centre sanitari i un sistema de vídeo-interpretació, que tradueix el llenguatge sordmut.

A més, el centre hospitalari disposa d'habitacions adaptades per a pacients amb obesitat mòrbida; ascensors amb polsadors en llenguatge braille; places de pàrquing reservades prop de les entrades principals; taules en la cafeteria adaptades a usuaris en cadira de rodes i la possibilitat de fer el check-in des del mòbil amb l'APP del Taulell Virtual MS.

El Pla es va donar a conéixer als professionals del Departament de Salut de Dénia i a les associacions de pacients. També s'han penjat infografies en els taulells principals de l'hospital i dels centres de salut perquè els pacients, que el requerisquen i puguen beneficiar-se, estiguen informats.

Es tracta de mesures encaminades a facilitar l'atenció, assistència i comunicació dels pacients amb diversitat funcional greu. És a dir, persones que tinguen reconegut oficialment una discapacitat igual i/o major del 65%, que tinguen reconeixement oficial de la Llei 39/2006 14 Desembre per al Reconeixement de la Situació de Dependència en qualsevol dels seus graus (Llei Dependència).

A més, el Pla contempla una línia de treball col·laboratiu amb les associacions de pacients amb diversitat funcional que permeta respondre d'una manera més òptima a les necessitats d'aquests pacients.

 

 

<<< Tornar a la portada