L'Hospital de Dénia incorpora un mamògraf amb tecnologia 3D

  • El Hospital de Dénia incorpora un mamógrafo con tecnología 3D
  • El Hospital de Dénia incorpora un mamógrafo con tecnología 3D
  16/05/2022

Afig molta més informació enfront dels mamògrafs convencionals

Realitza biòpsies guiades per tomosíntesis amb molta major precisió

El Servei de Diagnòstic per la Imatge de l'Hospital de Dénia disposa d'un nou mamògraf 3D, que porta implantat un detector d'alta resolució actualitzat i millorat que permet realitzar biòpsies per tomosíntesis. Aquest tipus de proves són molt més ràpides que les biòpsies guiades per estereotaxia convencional.

La tomosíntesis ofereix una visió tridimensional del teixit mamari, ja que es capta la imatge des de diferents angles, es reconstrueix i digitalitza posteriorment. En identificar diferents capes de la mama, que se superposen en la mamografia convencional i poden ocultar possibles càncers, s'incrementa la possibilitat de localitzar lesions amb major facilitat en els estadis inicials i, en conseqüència, millora la detecció del càncer invasiu.

Un estudi recent realitzat pel Malmö Breast Tomosynthesis Cribratge Trial de la Universitat de Lund (Suècia), realitzat al llarg de cinc anys sobre una població de 5.000 dones, conclou que la tomosínteisis detecta fins a un 43% més de lesions malignes de mama que la mamografia convencional.

Les últimes dades també indiquen que la tomosíntesis disminueix la taxa de càncers d'interval, que són aquells que passen desapercebuts inicialment i es diagnostiquen quan ja són simptomàtics. La disminució d'aqueixes neoplàsies d'interval està indirectament lligada a una major supervivència en les pacients estudiades.

Una altra dels avantatges del nou mamògraf és que, en crear-se les imatges tridimensionals a través de la tomosíntesis, es redueix la radiació que reben les pacients, sense perdre un àpex de la qualitat diagnòstica. A més, s'ha demostrat que la tomosíntesis disminueix la taxa de falsos positives –troballes que semblen càncer però que no ho són- pel que s'evita l'ansietat innecessària de les pacients.

El nou mamògraf 3D està dotat d'un compressor ergonòmic, amb formes corbes, que s'adapta a qualsevol mena de mama. D'aquesta manera, reparteix la força de compressió de manera uniforme, la qual cosa resulta un clar al·licient a l'hora de sotmetre's a la prova.

 

 

<<< Tornar a la portada