L'Hospital de Dénia incorpora un torn addicional en la Unitat d'Hemodiàlisi

El Hospital de Dénia incorpora un turno adicional en la Unidad de Hemodiálisis
  16/06/2022

· Estarà operatiu tres dies a la setmana en horari de tard-nit durant els mesos d'estiu

· Permetrà realitzar una vintena més de sessions a la setmana

L'Hospital de Dénia ha posat en marxa un torn addicional en la Unitat d'Hemodiàlisi per a oferir cobertura als pacients amb cronicitat renal desplaçats durant dels mesos d'estiu. Es tracta d'un tercer torn que ha començat a funcionar els dimarts, dijous i dissabtes d'aquest mes de juny entre les 18.30 i les 23.30 per a donar servei a un màxim de vint pacients setmanals.

La Sala de la Unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital de Dénia compta amb 20 llocs, més 4 addicionals, destinats a pacients amb patologia infecciosa. Fins ara les sessions es distribuïen entorn de dos torns de diàlisis els dimarts, dijous i dissabtes i tres torns els dilluns, dimecres i divendres. De manera que, durant els mesos d'hivern, la capacitat màxima de la unitat és d'un centenar de sessions; mentre que en l'actualitat es pot arribar fins a les 120.

En aquests moments en el Departament de Salut de Dénia hi ha 97 pacients crònics que necessiten tractament setmanal en la Unitat d'Hemodiàlisi i cinc pacients que realitzen diàlisi peritoneal en els seus domicilis.

En el primer semestre de 2022 el nombre de pacients residents a la Marina Alta que requereixen d'aquests tractaments s'han incrementat en un 3,3% respecte al mateix període de l'any anterior. Per part seua, la demanda de pacients desplaçats ha crescut exponencialment enguany, amb un 156% respecte a 2021. Segons el Cap de Nefrologia de l'Hospital de Dénia, el Dr. Fernando Ramos, darrere d'aquest augment desorbitat podria estar l'augment de turistes degut a la fi de les restriccions COVID en l'entorn europeu.

<<< Tornar a la portada