L'Hospital de Dénia ofereix afèresi terapèutica per a tractar malalties autoimmunes

  • El Hospital de Dénia ofrece aféresis terapéutica para tratar enfermedades autoinmunes
  • El Hospital de Dénia ofrece aféresis terapéutica para tratar enfermedades autoinmunes
  17/06/2021

La Unitat de Nefrologia de l'Hospital de Dénia ha començat a tractar a pacients amb Plasmafèresis o intercanvi plasmàtic. La tècnica consisteix a passar la sang, mitjançant un circuit extracorpori, per un filtre de característiques especials que separa les cèl·lules de la sang (glòbuls rojos, glòbuls blancs i plaquetes) del plasma, eliminant les substàncies tòxiques i substituint-lo per una solució d'albúmina o de plasma fresc.

Segons el Cap de Nefrologia de l'Hospital de Dénia, Dr. Fernando Ramos, “la sang es compon d'una part líquida que és el plasma i una altra cel·lular: les plaquetes, glòbuls rojos, glòbuls blancs. L'afèresi més comuna, i que estem realitzant a Dénia, és el recanvi plasmàtic, que consisteix a preservar el component cel·lular de la sang i substituir el plasma per una altra solució inerta -plasma fresc o albúmina-”.

La Plasmafèresi o intercanvi plasmàtic és una modalitat de tractament a afegir a altres teràpies com a corticoides o inmunosupresores, indicats per a un ampli grup de patologies. 

Segons el Dr. Ramos, la tècnica pot ser eficaç en l'abordatge de fins a 80 tipus diferents de patologies de diferents especialitats; les més comunes Medicina Interna, Hematologia, Neurologia, Nefrologia.

L'últim cas tractat a l'Hospital de Dénia, destaca el Dr. Ramos, “és el d'una pacient amb Miastènia greu que portava temps rebent tractament estàndard sense millora, fins i tot amb risc vital. Després de cinc sessions de plasmafèresis ha manifestat una notable millora”.

La plasmafèresi està especialment indicada en casos aguts de malalties autoimmunes per a eliminar els anticossos circulants, presents en la sang, que lesionen a l'organisme. Determinades malalties poden beneficiar-se d'un tractament mantingut en el temps fins a l'estabilització del pacient.

 

<<< Tornar a la portada