L' Hospital de Dénia participa en un projecte de la Comissió Europea sobre big data

  • El Hospital de Dénia participa en un proyecto de la Comisión Europea sobre big data
  • El Hospital de Dénia participa en un proyecto de la Comisión Europea sobre big data
  15/03/2023

Es tracta d'un treball multicèntric que reuneix, entre hui i demà, a una trentena d'experts a Dénia

 

 L'Hospital de Dénia rep entre hui dimecres i demà a una trentena de professionals que participen en el projecte europeu TEADAL. L'objectiu del programa és millorar les capacitats d'aprofitament de tota la informació digital que es genera diàriament en diferents sectors productius de la Unió Europea, com: la Sanitat, l'Educació, el Transport, la Indústria o la Banca.

El projecte se centra en la gestió i anàlisi massiva de dades, independentment del lloc en el qual aquests s'extraguen, –prop del punt de generació o en el núvol- i l'establiment de regles que garantisquen la privacitat d'aquests.

En el camp de la Sanitat, l'Hospital de Dénia és un centre pilot per a aquest projecte europeu, que busca establir mecanismes segurs perquè els pacients tinguen la possibilitat de decidir si volen col·laborar en estudis d'investigació, en els quals les seues dades no estiguen anonimitzats.

A més del centre denier, en TEADAL també participa el banc holandés ING, l'empresa suïssa de cultius intel·ligents Terraview, la italiana de transports Regione Toscana, la filial israeliana de la tecnològica IBM o les universitats politècniques de Berlín, Milà i de Viena.

 

 

<<< Tornar a la portada