L'Hospital de Dénia presenta una exposició sobre la fibrosis quística

  • El Hospital de Dénia presenta una exposición sobre la fibrosis quística
  • El Hospital de Dénia presenta una exposición sobre la fibrosis quística
  • El Hospital de Dénia presenta una exposición sobre la fibrosis quística
  07/09/2022

 Amb motiu del Dia Mundial de la Fibrosi quística, l'Hospital de Dénia ha inaugurat l'exposició Crepitantes, de l'artista Elisa González García, artista plàstica, il·lustradora i pacient de fibrosi quística. És un projecte artístic sobre fibrosi quística que busca visibilitzar la malaltia i millorar la relació i l'adherència al tractament dels pacients que la pateixen. Tracta d'ampliar l'imaginari de la malaltia mitjançant iconografies característiques de la malaltia, com el moc, i emprant elements com l'humor, color i diversió. 

"Crepitantes" serveix com un punt de trobada positiva i optimista amb la fibrosi quística, tracta de millorar l'experiència dels i les pacients a través de noves representacions de la malaltia, i suposa una plataforma de divulgació sobre aquesta patologia rara des de l'àmbit de la cultura.

La mostra representa la quotidianitat de la fibrosi quística. Segons Elisa González la proposta es desenvolupa a manera d'autocura. “En aquest projecte artístic tot el relacionat amb la malaltia és susceptible de ser representat plàsticament, i les il·lustracions es caracteritzen per la presència de la figura del moc com un acompanyant de vida al qual cal acceptar i voler”, explica. 

A Espanya, segons la Federació Espanyola de Fibrosi Quística, aquesta malaltia crònica i degenerativa afecta a unes 2.500 persones. El seu diagnòstic sol ser primerenc, abans de complir 18 anys ja estan identificats el 92 per cent dels pacients. 

<<< Tornar a la portada