L'Hospital de Dénia rep a un expert internacional sobre la via aèria difícil 

El Hospital de Dénia recibe a un experto internacional sobre la vía aérea difícil
  26/07/2022

L'Hospital de Dénia ha acollit una ponència del Professor Peter Biro, anestesista, expert internacional en el maneig de la via aèria difícil i professor de la Universitat de Zurich. L'objectiu d'aquesta trobada, al qual han assistit més de mig centenar de professionals sanitaris, ha sigut compartir els últims avanços en intel·ligència artificial i robòtica aplicada a la intubació traqueal. 

La presentació del Professor Biro ha sigut a càrrec de la Dra. Francisca Llobell, directora del Grup CEDIVA (Centre de Formació Continuada en Maneig de la VAD) i facultatiu especialista en anestesióloga i reanimació de l'Hospital de Dénia. 

El Prof. Biro és un expert internacionalment conegut en el maneig de la via aèria difícil, fundador i antic membre directiu de l'EAMS (European Airway Management Society). Ha iniciat i col·laborat en els ambiciosos projectes de l'empresa emergent aiEndoscopic Ltd. El seu equip d'enginyers desenvolupa tecnologies que combinen la intel·ligència artificial i l'assistència robòtica amb la capacitat de reconéixer les característiques anatòmiques de la via aèria superior i de col·locar automàticament el tub traqueal en la seua posició correcta. La seua última creació és IntuBot, el primer prototip de la qual està previst que se sotmeta a les primeres proves de laboratori en un futur pròxim.

<<< Tornar a la portada