L'Hospital de Dénia es compromet a adquirir el 100% d'energia elèctrica renovable

El Hospital de Dénia se compromete a adquirir el 100% de energía eléctrica renovable
  01/08/2022

El centre rep la certificació de la Petjada de Carboni 

L'Hospital de Dénia ha obtingut la certificació del càlcul de la seua Petjada de Carboni a través d'AENOR. D'aquesta manera, es verifica que les emissions i absorcions de gasos d'efecte d'hivernacle atribuïbles a l'activitat del centre compleixen el que s'estableix en la norma GHC Protocol. En el seu compromís per controlar i reduir les emissions, el centre s'ha marcat per a finals d'any el repte d'adquirir el 100% d'energia elèctrica renovable, la qual cosa li permetrà reduir a zero l'abast 2 de la petjada de carboni i suposarà evitar l'emissió de 1.701,47 t CO₂. 

Les mesures d'estalvi energètic i disminució d'emissions, entre les quals es troben la instal·lació d'il·luminació LED, la gestió del bioclima intern, la revisió setmanal i mensual dels comptadors d'electricitat, gas natural i gasos medicinals per a analitzar els consums, no són noves. També s'han posat en marxa altres iniciatives com a "Plàstic 0", una acció encaminada a reduir l'ús del plàstic, o "marinaSostenible" una campanya per a conscienciar als professionals de l'ús energètic responsable; que pretén que, quan acaben la seua jornada laboral, apaguen la il·luminació, el termòstat o els ordinadors.

Amb l'aplicació voluntària d'aquestes normes i recorrent a la verificació externa, Marina Salut mostra el seu compromís per quantificar, controlar i reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i desenvolupar així la seua activitat de la forma més innòcua possible per al medi ambient. "Contribuir al fet que el medi ambient es mantinga en unes òptimes condicions i no danyar-lo és un compromís de Ribera", asseguren des de Ribera Salut.

Les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, indiquen en una nota de premsa, cobreixen la terra i retenen la calor del sol, un fenomen natural que és essencial per a la vida, perquè ajuda a mantindre la temperatura mitjana en la superfície de la terra. No obstant això, un excés d'emissions condueix al calfament global i al canvi climàtic, per la qual cosa és fonamental la conscienciació i col·laboració de tots per a evitar-lo, adverteixen.

<<< Tornar a la portada