Canfali Marina Alta

L'Hospital de Dénia es prepara davant un possible augment de casos amb més personal per a suplir baixes 

El Hospital de Dénia se prepara ante un posible aumento de casos con más personal para suplir bajas 
  28/03/2020

El gerent del departament aclareix que el centre no està col·lapsat i que compta amb suficient material de protecció  

Missatge de tranquil·litat des de la direcció de l'Hospital de Dénia. El pla de contingència, posat en marxa la setmana passada per la crisi sanitària del coronavirus, està començant a donar bons resultats i contempla mesures per a fer front un previsible augment dels infectats, especialment entre els treballadors, que són els que estan en primera línia. El director del Departament de Salut, Luis Carretero, ha anunciat la contractació de 73 professionals amb la finalitat de suplir possibles baixes de companys que donen positiu. 

Carretero assegura que l'hospital encara té espai suficient per a rebre a pacients que hagen contret el COVID-19, recordant a més que en estar integrat en el sistema públic rebria ajuda d'altres hospitals, si és necessari. Pero en el cas que hi haguera un creixement desmesurat, es podria recórrer també a l'internament dels malalts a hotels de Dénia, els propietaris dels quals han posat les instal·lacions a la disposició de la Conselleria. Carretero ha insistit que “queda bastant per a col·lapsar l'hospital”. 

El gerent de l'hospital va oferir el dijous una roda de premsa per internet al costat del director assistencial, Pedro Clemente. L'objectiu era tranquil·litzar a la població davant les notícies que arriben des d'altres comunitats autònomes, on les UCI estan desbordades. La situació a Dénia està controlada, encara que tot sembla indicar que en els pròxims dies augmentaran els casos. Luis Carretero afirma que “s'està aconseguint l'objectiu que no hi haja un pic molt ràpid”. Al mateix temps, s'han donat diverses altes de pacients que van tindre coronavirus. Al seu judici, les mesures perquè la població romanga a les seues cases estan funcionant. 

De portes cap a dins, una de les principals preocupacions és evitar que metges, infermers i la resta de treballadors s'infecten. Carretero ha reconegut diversos casos de contagi entre els professionals del centre al mateix temps que ha recalcat que es continuaran prenent mesures a fi de protegir a la plantilla. Afirma que “no tenim més professionals contagiats que altres departaments” sinó que s'ha donat la circumstància que “com fem més tests, tenim més casos confirmats”.

Respecte a les proves, els directius de l'hospital expliquen que la prova es realitza als pacients ingressats i als possibles casos greus. També als professionals sociosanitaris o dels cossos especials que presenten símptomes encara que siguen lleus. L'Hospital compleix amb el protocol del Ministeri, diuen Luis Carretero i Pedro Clemente. La resta de ciutadans de caràcter lleu són enviats als seus domicilis perquè s'aïllen i passen el període de quarantena. 

Una de les qüestions més controvertides ha sigut la falta d'equips de protecció individual, com les màscares. Carretero ha manifestat que en els primers dies escassejaven, si bé des que es van començar a realitzar les compres centralitzades, ja ha començat a arribar aquest tipus de material. Ara, està arribant i aquest assumpte no és el que més preocupa en el centre. 

Cercar notícies
Agenda