L'Ivace subvenciona fins al 90% de les despeses de consultoria estratègica per a la internacionalització per a les pimes de la Comunitat

El Ivace subvenciona hasta el 90% de los gastos de consultoría estratégica para la internacionalización para las pymes de la Comunitat
  09/03/2023

Publicada en el DOGV l'ordre d'ajudes per a la millora de la gestió de la internacionalització de les pimes de la Comunitat Valenciana

Amb un pressupost per a 2023 de 2'43 milions d'euros, cofinançat amb fons FEDER València (06.03.23) .

 

Les empreses de la Comunitat Valenciana poden sol·licitar des del passat dimarts les ajudes de l'Ivace per a la millora de la gestió de la internacionalització de les pimes de la Comunitat Valenciana. El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que aquestes ajudes compten amb una dotació de 2.439.900 euros i persegueixen impulsar la internacionalització de les empreses de la Comunitat Valenciana a través del suport de les despeses relacionades amb processos de consultoria estratègica especialitzada.

"La novetat en el present exercici és que es reforça l'ajuda econòmica a les empreses en incrementar el percentatge de suport fins al 90%", ha indicat Climent. Aquestes ajudes de l'Ivace, que compten amb finançament europeu a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), complementen les ajudes de la Direcció General d'Internacionalització dirigides a secundar tota una sèrie de despeses de les empreses en el desenvolupament del seu procés d'internacionalització.

Ajudes Ivace

Les despeses subvencionades en aquestes ajudes d'Ivace Internacional són els vinculats a consultories estratègiques dirigides a millorar la gestió de la internacionalització de l'empresa i la seua posició competitiva internacional. Entre les consultories incloses figuren les dirigides a definir l'estratègia d'internacionalització, entre les quals s'inclouen les consultories per a definir l'estratègia exportadora, l'estratègia sobre compra pública internacional, la dirigida al posicionament de marca i la seua comunicació internacional i la consultoria per a la implantació en mercats exteriors.

A més, també estan incloses les consultories sobre digitalització de l'activitat internacional, màrqueting digital i canals en línia de comercialització en l'exterior i la dirigida a aconseguir el creixement sostenible de l'activitat internacional.

Per a accedir a aquestes ajudes, les empreses amb seu social en la Comunitat Valenciana podran presentar un projecte que incloga una o més consultories estratègiques que han de desenvolupar-se entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2023 i no poden haver finalitzat abans de la data de presentació de la sol·licitud. Les ajudes seran de fins al 90% de les despeses elegibles (IVA exclòs) -novetat en 2023-, corresponent a les despeses que s'especifiquen com a subvencionables en la convocatòria, amb un import màxim dels costos subvencionables de 30.000 euros.

Les empreses poden sol·licitar aquestes ajudes en dos trams temporals. El primer termini ha començat este dimarts, 7 de març i finalitza el 31 de maig de 2023 i el segon termini comença l'1 de juny i finalitza el 15 de setembre.

Les empreses interessades poden sol·licitar les ajudes a través de la web del l'Ivace: www.ivace.es

 

<<< Tornar a la portada