El Mercat del Fang li retorna a Orba la condició de referencia terrissera dins de la geografia valenciana

  • El Mercat del Fang li retorna a Orba la condició de referencia terrissera dins de la geografia valenciana
  • El Mercat del Fang li retorna a Orba la condició de referencia terrissera dins de la geografia valenciana
  23/10/2022

Una allau de personal ha omplit el carrer Major d’Orba per recolzar la iniciativa de l’associació Amics del Fang per a organitzar un mercat sobre la matèria com a fórmula per a visualitzar el passat terrisser del municipi.

            Un total de vint-i-dos establiments tant de ceràmica, com d’altres productes artesans, procedents de tota la geografia valenciana, han donat un nou impuls a l’esdeveniment com a referència terrissera dins d’aquesta. Tot aquests dispositiu, desplegat amb el suport de l’Ajuntament, ha estat ambientat per tallers de torn i modelatge habilitats amb la finalitat d’endinsar als mes menuts en la pràctica d’aquest ofici tradicional. A tot això s’ha sumat un altre taller de llata, un concurs d’allioli amb morter i un altre de decoració de balcons i finestres.

 

NOU OBRADOR TERRISSER MUNICIPAL

 

            D’aquesta forma ha culminat amb èxit de participació i ressò una III Setmana del Fang que ha tingut com a principal novetat la inauguració de l’obrador terrisser habilitat per l’Ajuntament al carrer de Baix de cara a donar suport a totes aquelles persones interessades en coure peces de fang amb l’objectiu de promocionar la posada en valor d’aquest ofici artesà que, fins els anys cinquanta del passat segle, fóra un dels principals pilars econòmics del municipi.  

<<< Tornar a la portada