Canfali Marina Alta

La por ens deixa sense viatjar en aquestes vacances

  • El miedo nos deja sin viajar en estas vacaciones
  • El miedo nos deja sin viajar en estas vacaciones
  28/06/2020

El sector augura el tancament d'agències a la comarca en un futur pròxim si no es recondueix la crisi

Agents i clients conviuen amb resignació en un bucle de cancel·lacions, reclamacions i esperes sense resposta

Les preferències dels pocs que s'atreveixen a eixir de casa: a les illes i en apartaments individuals o cases rurals

La por al coronavirus ens privarà de viatjar en aquestes vacances d'estiu. És una de les seqüeles que deixa aquesta crisi sanitària i que ha situat a la vora de la fallida a diferents sectors, entre ells el de les agències de viatge. Els testimoniatges dels professionals de la comarca són esquinçadors. Tota l'ocupació des que es deslligara l'estat d'alarma ha consistit a desfer el que s'havia fet des de principis d'any. Cancel·lacions i més cancel·lacions, amb totes les seues gestions, negociacions i conflictes per resoldre. 

La crisi sacseja i molt forta a un negoci que acumula fortes pèrdues i una caiguda de contractacions que podria aconseguir el 90%. Un present tan negre que suposarà, si no es resol la situació en un futur pròxim, el tancament d'alguns establiments a la comarca. 

Són molt pocs els que s'atreviran a eixir de casa en els pròxims dates. Les dades que manegen les agències revelen les tendències. Els que ho faran prefereixen les illes, Balears o Canàries, i per a l'allotjament apartaments privats o cases rurals. Res d'aglomeracions en hotels. 

CANCEL·LACIONS EN CASCADA

Maite Fornés pertany al grup G20 Corporation que compta amb una seu a Dénia. Encara no han pogut obrir les portes, i atenen la poca clientela a través de teletreball. L'empresa ha aplicat un Erte als treballadors. Considera que és el sector que pitjor l'està passant amb la crisi sanitària. D'una banda el temor a la gent de viatjar, i per un altre que tampoc acompanya la situació econòmica de les famílies que deixa la crisi. 

La caiguda de l'activitat ha sigut pràcticament total i es mantindrà així durant l'estiu i fins que canvie molt la situació, augura. Una altra prova de foc seran els mesos de setembre i octubre, que és la temporada “forta” per a les agències de viatge de Dénia ja que coincideix amb les vacances per als professionals del sector turístic local que han treballat durant tot l'estiu. Com no s'aconseguisca reactivar en aqueix període, hauran de desaparéixer moltes agències, augura Fornés.

Si escau han hagut de cancel·lar fins al 95% de tots els viatges concertats abans del confinament i previstos per a aquestes dates, especialment viatges de nuvis. Al principi els clients esperava a última hora, però amb l'evolució dels esdeveniments les cancel·lacions van arribar en cascada. 

Per a Fornés, la por supera les ganes de viatjar, i el considera lògic. No ajuden, per exemple, aqueixes imatges de vols d'avió que mostren que no es respecten els distanciaments. 

Cercar notícies
Agenda