El Mig Any de Moros i Cristians de Dénia es reforça amb xarrades, una exposició de vestits i més activitats infantils 

  • El Mig Any de Moros i Cristians  de Dénia se refuerza con charlas, una exposición de trajes y más actividades infantiles 
  • El Mig Any de Moros i Cristians  de Dénia se refuerza con charlas, una exposición de trajes y más actividades infantiles 
  • El Mig Any de Moros i Cristians  de Dénia se refuerza con charlas, una exposición de trajes y más actividades infantiles 
  02/02/2023

El programa d'actes del Mig Any de Moros i Cristians ve carregat de novetats. S'han inclòs actes culturals, com dues xarrades sobre la relació entre la història de Dénia i la festa i una exposició de vestits. 

També s'ha organitzat el Mig Any infantil, que se celebrarà demà diumenge en Llunàtics, de 10 a 15 hores, amb la intenció que els més xicotets coneguen els atractius de la festa de Moros i Cristians. Hi haurà tallers de maquillatge, una escola de caps, música i el concurs infantil de dibuix.

Els actes continuaran el dilluns amb la inauguració d'una exposició històrica de vestits festers, a la Casa marquesa Valero de Palma, a les 19 hores. La mostra es podrà visitar fins al dia 16. 

El Mercat Municipal acollirà l'exposició de dibuixos infantils, que s'obrirà el dissabte 11, a les 11 hores. 

En col·laboració amb l'Ajuntament, s'oferiran dues xarrades, els dies 16 i 17, a càrrec de la cap de l'Àrea d'Arqueologia i Museus, Massu Vaig sentir, i de l'arxivera municipal, Rosa Seser. Vaig sentir abordarà una aproximació a Madinat Daniya, la Dénia islàmica, a través de 40 anys d'arqueologia urbana, mentre que Seser dedicarà la seua xarrada a la nostra festa i la nostra història.

Durant la presentació del programa, realitzada el dimecres, la presidenta de la FEMMICC, Sonia Pérez, va avançar que en la gala de presentació de càrrecs, que se celebrarà el dia 18 es donarà molta importància a la música festera, encara que va optar per no revelar més detalls. Després de la gala, les filaes faran una entraeta per Marqués de Camp, carrer Diana i carrer La Via.

El següent cap de setmana, la celebració continuarà amb la Nit de les filaes (24 de febrer), la desfilada oficial de Mig Any i el reardit de finalització de festa (dissabte 25 de febrer).

En l'acte de presentació van estar també els regidors de Festes, Óscar Mengual, i de Cultura, Raúl García de la Reina, i els capitans moro i cristià de 2023, Pere Juan González i Pedro Carrió, entre altres càrrecs municipals i festers. 

<<< Tornar a la portada