El Ministeri trau a licitació les obres de regeneració de la platja de Les Deveses

El Ministerio saca a licitación las obras de regeneración de la playa de Les Deveses
  20/07/2022

El.Ministeri de Medi Ambient ha tret a la licitació les obres de regeneració de la platja dels Deveses, amb un pressupost de 14,7 milions d'euros. L'objectiu és frenar la regressió d'aquest tram de la costa i aconseguir una platja d'almenys 30 metres d'amplària estables. 

El termini per a la presentació d'ofertes finalitzarà el 30 d'agost i les obres tindran una durada d'un any, una volta que s'adjudiquen.

Segons un comunicat del Ministeri, "essta zona costanera pateix de pèrdua d'arenes a causa de la inversió del transport de sedimientos que es produeix en la costa d'Oliva i a aquest efecte barrera que generen, d'una banda, el port de Dénia, i per un altre els espigons de les platges de Setla i Mira-rosa". Com a conseqüència, la mar arriba fins a les propietats de la primera línia, provocant, quan hi ha temporals, que les cases s'inunden.

El projecte, que compta amb un termini d'execució de 12 mesos, preveu la regeneració de les platges amb aportació d'uns 650.000 m³ arena procedent del jaciment submarí enfront de les costes de Sueca-Cullera. També es preveu la creació de cordons dunares, i la construcció d'espigons on resulte estrictament necessari.

El projecte tindrà subvenció de la Unió Europea.

 

 

<<< Tornar a la portada