El Mitjafava Fest ompli Benitatxell de bona gastronomia i música

  • El Mitjafava Fest ompli Benitatxell de bona gastronomia i música
  • El Mitjafava Fest ompli Benitatxell de bona gastronomia i música
  • El Mitjafava Fest ompli Benitatxell de bona gastronomia i música
  25/04/2023

El passat cap de setmana, centenars de veïns i visitants van gaudir d'un increïble ambient al Poble Nou de Benitatxell gràcies a les nombroses propostes gastronòmiques i d'oci en les quals la fava va ser la protagonista indiscutible. La festa va arrancar divendres per la vesprada amb la inauguració de la fira artesanal amb una cercavila a càrrec de la Colla La Llebetjà. La nit va continuar amb un gran esdeveniment gastronòmic. Els xefs Jordi Morera, Emmanuelle Baron i Alberto Ferruz van oferir un showcooking en el qual van preparar elaboracions amb fava. Després, el públic va degustar les seues tapes al ritme de la música de la solista i pianista Estela Malonda.

El dissabte al matí va haver-hi també un gran ambient familiar amb el concert de titelles'Ritmos animalescos i el Canta y juega. A la vesprada nit, el públic va gaudir de bon menjar, humor i música en viu amb els grups Iruixa & Skargots, Riures en valencià (amb Carol Tomás i Cabra Fotuda), Limbotheque, Macondo DJ, Cactus i Xavi Sarrià.

En la jornada de diumenge, les faves van estar presents en l'àrea gastronòmica amb el Festival Tapifava i el concurs de la fava més llarga i amb més gallons. Dos faves de 44 centímetres- va haver-hi un empat- de Gabriel Pastor i Jaime Catalá es van alçar amb el premi a la fava més llarga. Quant al premi a la fava amb més gallons, també va haver-hi un empat entre Alfonso Torres i Andrés Ferrer gràcies a dos faves amb 10 gallons. 

També va tindre lloc un concurs de vins d'elaboració casolana i tradicional organitzat per l’Associació de Veïns. El jurat va declarar guanyador del vi blanc a Pep Bolufer, per davant de Pura Bolufer. Per al vi moscatell, els premis foren per a Sebastián Gómez i Pepe Vidal. Els premis del vi negre van ser per a Raúl Andrés i José Sebastián Andrés. I en el cas del vi monovarietal giró, per a José Francisco Mayans i Pep Bolufer. La mostra de balls del Grup de Danses Morro Falquí i el concert del grup Jazzmatiks va completar el matí.

<<< Tornar a la portada