Premis Ocell: El productor Mark Dasousa i la feminista Irene Ballester són els guanyadors

  • Premis Ocell: El productor Mark Dasousa y la feminista Irene Ballester  son los ganadores
  • Premis Ocell: El productor Mark Dasousa y la feminista Irene Ballester  son los ganadores
  13/12/2021

 

 Aquests premis reconeixen el mèrit en la seua activitat profesional i la transcendencia en la societat dels premiats. 

                     

 El passat diumenge 12 de desembre, a l’auditori Valerià Gil d’Ondara, tingué lloc el lliurament dels XXI Premis Ocell-Ondara 2021. El premi comarcal ha estat enguany per a la doctora en Història de l’art i feminista Irene Ballester Buigues i pel que fa al premi local aquest ha estat concedit al músic i productor Mark Dasousa.

Amb els Premis Ocell es pretén aconseguir un reconeixement públic a persones o col•lectius que, en el camp professional, en el de la cultura o en el de l’esport i per la transcendència i impacte en la societat civil, etc., han sobreeixit de la mitjana de la población i que són escollits pels membres integrants de l’Associació Cultural Ocell mitjançant les seues votacions. És, per tant, un premi on tenen cabuda totes les activitats i posicionaments personals o col•lectius i la seua tria és per votació popular.

Els Premis Ocell compten des de fa uns anys, segons indiquen des d’Ocell, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara “per tal de refermar el simbolisme i la significació institucional d’aquesta iniciativa”. Presentats per Mª José Pedro Ribes, van ser lliurats per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Cultura, Raquel Mengual.

En acabar el lliurament dels Premis va tancar l’acte el grup Teen Jazz Ensemble Sedajazz. Un conjunt format per joves músics amb unes edats compreses entre els 14 i 15 anys, que també toquen ja en  la prestigiosa Jove Big Band Sedajazz, que van delectar el públic assistent amb temes estandars de jazz, funk, soul, latin jazz i blues.va ens proposen un concert molt popular amb temes estandars de jazz, funk, soul, latin jazz i blues.

 

Enguany el Premi comarcal ha estat per a Irene Ballester Buigues, nascuda a Pedreguer 1979.

Feminista, doctora en Història de l'Art per la Universitat de València i activista del patrimoni. Ha centrat la seua investigació al voltant de la visibilització de les dones artistes i en la deconstrucció de la mirada masculina, la qual ha objectualitzat els cossos femenins per al seu propi gaudiment.

El Premi d’àmbit local ha estat per a un mùsic i productor nascut a Ondara, que va començar   a formar-se de manera autodidacta a partir dels anys noranta i va ser, entrat el nou mil•leni, quan va començar la seua tasca com a productor als Atomic Studio. Per la seua base d’operacions han passat més d’un centenar d’artistes i, sobretot, la nova fornada del hip-hop, un gènere identificat amb la crítica social i la reivindicació en una València amb un govern del PP al llarg de gairebé 25 anys, deutora a més de la música electrònica nascuda als anys huitanta a la ruta del bacalao.

 

<<< Tornar a la portada