Canfali Marina Alta

El Museu de Xàbia trasllada dues fosses de la necròpoli romana del Montañar a l'ermita funerària de Sant Joan

El Museu de Xàbia traslada dos fosas de la necrópolis romana del Montañar a la ermita funeraria de Sant Joan
  10/06/2020

El Museu Soler Blasco de Xàbia ha coordinat les labors de trasllat i reubicació de dues fosses funeràries excavades en pedra tosca, procedents del sector de la necròpoli romana d'inhumació localitzada en el Montañar.

Aquestes tombes, que corresponien a un adult i un xiquet, formen part de les 38 que van ser descobertes en una excavació arqueològica realitzada en 2005 en el solar de l'antic xalet conegut com Les Roques, enfront del Parador de Turisme.

Els dos blocs de tosca, d'uns 10.000 quilos de pes, van ser traslladats en 2007 prop del marge esquerre de la desembocadura del riu Gorgos, just on ara es construeix el nou pont de Triana. En aquest emplaçament han passat bastant desapercebudes i des de fa temps el departament de Cultura valorava la seva reubicació.

Ara, els treballs i les noves necessitats del pont han constret a buscar un emplaçament adequat per a aquestes tombes romanes, que s'han traslladat al vell cementiri de Sant Joan per a incorporar-les a la ruta cultural de l'antiga ermita, convertida en un espai de visita on s'explica com han abordat la mort els qui ens han precedit en aquestes terres i els seus rituals.

Cercar notícies
Agenda