El nou servei ORA Calp permetrà estacionar a través del mòbil i sense utilitzar el parquímetre

  • El nuevo servicio ORA Calp permitirá estacionar a través del móvil y sin utilizar el parquímetro
  • El nuevo servicio ORA Calp permitirá estacionar a través del móvil y sin utilizar el parquímetro
  01/08/2020

L'empresa Pavapark ha incorporat novetats tecnològiques per a donar major facilitat als usuaris. 

 

L'Ajuntament de Calp torna a posar en marxa a partir del pròxim dilluns, 3 d'agost, l'estacionament regulat de vehicles en la via pública. El nou servei ORA Calp té com a objectiu fomentar la rotació de vehicles i afavorir al comerç local. Per a això, incorpora importants novetats tecnològiques molt útils per als usuaris. Entre elles, es pot destacar l'app gratuïta Moviltik, que permetrà pagar per l'estacionament de la zona blava sense necessitat d'utilitzar el parkímetro. Aquesta aplicació per al telèfon mòbil també ofereix la possibilitat de conéixer les places lliures sensorizadas en temps real o gestionar els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. 

Les solucions tecnològiques que incorpora aquest servei van destinades al desenvolupament de Calp com Smart City (ciutat intel·ligent). Com a exemples, la sensorización de noves places en la via pública i la instal·lació d'un pas de zebra intel·ligent. 

A més, aquest servei ha incorporat millores tecnològiques i d'usabilitat en l'app de formulació de denúncies; ha implantat una plataforma de mobilitat que permetrà a l'Ajuntament seguir la traçabilitat dels ingressos i de la gestió dels avisos de denúncia en temps real i, finalment, una app per a la gestió del servei de retirada de vehicles. 

Zones blava, verda i taronja 

El servei ORA Calp comptarà amb 2.226 places distribuïdes entre les zones blava, verda i taronja. Una altra de les novetats són les tarifes bonificades per a residents i comerciants. 

Quant a la zona taronja mixta, tindrà 55 noves places en les quals la tarifa serà gratuïta, previ tiquet d'estacionament. Els vehicles zero emissions i els vehicles de persones amb mobilitat reduïda estaran exempts de pagament en les places habilitades a aquest efecte. 

El servei ORA Calp s'inicia amb horari d'estiu: de dilluns a dissabte, de 9 h a 14 h, i de 17 h a 20 h. S'han instal·lat 26 nous parquímetres que se sumen als 49 que ja estan en marxa. Inclouen teclats alfanumèrics perquè els usuaris incloguen el seu número de matrícula per a obtindre el tiquet. 

L'Ajuntament posarà a la disposició dels comerciants fins a 6.000 vals descompte de mitja hora per a repartir als seus clients, amb l'objectiu de reactivar l'activitat comercial afectada per la crisi sanitària de la COVID-19.

Empresa especialitzada en mobilitat urbana 

L'empresa Pavapark, especialitzada en mobilitat urbana, s'encarregarà de gestionar el servei ORA Calp durant els pròxims quatre anys. Compromesa amb la millora de la qualitat de vida de les urbs en les quals col·labora, Pavapark aporta solucions i gestiona actius amb una clara orientació al desenvolupament de la ciutat intel·ligent (Smart City), apostant per solucions de mobilitat innovadores que s'adapten a les necessitats de les persones. Per a més informació sobre el servei es pot consultar la pàgina web www.oracalp.es

 

<<< Tornar a la portada