El pa ecològic i “raro” lluita per obrir-se camí

El pan ecológico y raro lucha por abrirse camino
  25/08/2019
L’Obrador La Sana de Pedreguer se sitúa entre els millors forns valencians i opta a les estrelles de reconeixement nacional

 

Rosa Veloso: “No es tracta d’oferir molta varietat, sinó de fer un bon pa”

 

“Els mateixos panaders han desprestigiat la professió per voler vendre més i més barat a costa de la qualitat”

 

LLUÍS PONS

 

La història de l’Obrador La Sana de Pedreguer és la d’un negoci de producció i venda de pa gens a l’ús, ni en la forma ni en el fons, que fuig de tòpics i convencionalisme. Està lligada a la trajectòria d’una parella també fora del comú, Rosa Veloso i Dunia Lam, procedents del peculiar barri de La Justícia -que inclou el de Chueca-, un dels districtes centrals de Madrid. Ambdues descendeixen del món de la imatge: Rosa era -i és encara- fotògrafa gastronòmica i Dunia estava vinculada a la producció de cinema. I com és que acaben de panaderes en un forn de Pedreguer? Principalment per la inèrcia de l’esperit emprenedor de la parella, per la valentia i un potser disbaratat i rebel caràcter que les ha fetes llançar-se a l’aventura de transformar una professió en decadència per la qual senten passió.

            I desprès el destí. Buscaven un lloc turístic, cosmopolita i mediterrani, amb fisonomia baleàrica i amb una bona qualitat de vida, quan va sortir una oferta de traspàs del forn la Glorieta de Pedreguer. Era un negoci emblemàtic, familiar i carregat d’història i tradició, que va fundar una veïna de malnom La Sana fa 120 anys. L’espai semblava ideal, en un lloc estratègic de la Marina Alta, i el nom de l’establiment venia servit amb safata: La Sana. És un homenatge a la seua creadora i a més està lligat a la imatge comercial que vol oferir el forn, la de vendre un producte sa.

<<< Tornar a la portada