El perelló de la Vall d’Ebo aterra al mercat per presentar les seues possibilitats a la cuina

El perelló de la Vall d’Ebo aterra al mercat per presentar les seues possibilitats a la cuina
  15/12/2017

 

Desconeguda pels més jóvens, aquesta varietat de poma és apreciada per la seua dolçor i el seu aroma particular

 

Descobrir, degustar, difondre: Menja’t la Marina apropa els productes de l’interior a la costa

 

En cru, en melmelada, com a base d’una crema o d’una vinagreta, per fer emulsions, infusions, una coca ronyosa o un almívar. El perelló, una varietat de poma que té una dolçor, un gust i un aroma molt particulars, ha sigut hui divendres protagonista de la primera jornada de promoció dels productes de proximitat i de temporada Menja’t la Marina. Desconegut per les generacions més jóvens i a punt de desaparéixer, el perelló torna ara a tindre vida a pobles com la Vall d’Ebo, que s’han posat les piles per recuperar una fruita que presenta un ampli ventall de possibilitats a la cuina i que, a més a més, es pot assaborir des del mes de novembre fins al maig.

            La Cooperativa de la Vall d’Ebo comercialitzarà enguany entre 120.000 i 150.000 kg. de perellons. El seu mercat són bàsicament els pobles costaners, Alacant, Elx i Múrcia. Poc a poc, després de l’abandonament dels bancals i la substitució dels arbres per pomeres d’altres varietats, la producció ha anat recuperant-se, com comentava ahir el president de la cooperativa, José Mengual.

<<< Tornar a la portada