Canfali Marina Alta

El ple de Dénia aprova definitivament la pujada de vora el 4% de la tarifa d'aigua

El pleno de Dénia aprueba definitivamente la subida de casi el 4% de la tarifa del agua
  29/11/2019

L'equip de govern demanarà a instàncies de Compromís que la Generalitat baixe el cànon fix

Mario Vidal (GD): "El rebut arriba als 40 euros sense que el ciutadà obri l'aixeta"

La pujada del rebut de l'aigua era una qüestió que planejava en l'aire des del passat mes de setembre, quan el regidor d'Hisenda, Paco Roselló, va advertir que calia aplicar-la per poder sufragar certes despeses del servei, ja que la tarifa no es havia variat des de l'any 2013. La pujada del 3,95% s'ha materialitzat en l'últim ple celebrat dijous amb els vots a favor de PSPV i de Compromís, mentre que el PP va votar en contra i Ciutadans i Gent de Dénia es van abstenir. Tot i això, el portaveu dels nacionalistes, Rafa Carrió, va demanar a l'equip de govern que intervinga perquè la Generalitat reduisca el preu del cànon fix que s'inclou en els rebuts.

Així, Carrió xifra en 26 euros bimensuals el cànon que cobra la Generalitat. Aquest import, tal com va explicar el regidor de Gent de Dénia, Mario Vidal, se suma a altres que fa que "el rebut de l'aigua arribe als 40 euros sense que el ciutadà obri l'aixeta".
La proposta de Compromís va ser benvinguda, de manera que el regidor d'Hisenda Paco Roselló es va comprometre a tractar l'assumpte en la pròxima comissió informativa. Així doncs, Roselló va recordar que a la mesura de la pujada l'acompanya un informe d'Intervenció que apunta que hi ha un desequilibri entre costos i ingressos i apunta que en termes econòmics l'increment serà de poc menys de 1,5 euros per rebut, és a dir cada dos mesos. L'increment s'aplicarà a partir de l'any vinent.

Cercar notícies
Agenda