Les postres de l'estiu: pastís de meló d'Alger

El postre del verano: tarta de sandía
  18/07/2021

Un dels plaers de l'estiu –almenys per a molta gent- és menjar un bon tros de meló d'Alger fresc, acabat d'eixir de la nevera. I, per a filar encara més prim, hi ha qui li ha fet un volt de rosca i ha convertit aquesta menja en unes postres en forma de pastís. Original, no? L'autora d'aquest dolç no és una persona qualsevol sinó les mans expertes de Julia Munuera, una dona resident a Benissa que triomfa en el seu canal de youtube. “Es tracta d'una recepta ben senzilla amb la fruita estrela de la temporada. Perquè a l'estiu, toca meló d'Alger, i de la bona”, comenta Munuera.

Assegura que la recepta és fàcil de fer i té tres parts ben diferenciades. La primera és la base, que no és més que una planxa de bescuit tradicional, feta amb 4 ous, 120 grams de sucre, una cucharadita d'essència de vainilla, 120 grams de farina i, com a peculiaritat, colorant verd. La segona és el farciment, amb 500 mil·lilitres de nata per a muntar –molt freda-, 200grs. de formatge d'untar, un sobre de gelatina de meló d'Alger, 100 mil·ligrams de meló d'Alger triturat i bugada, dues cullerades soperes de sucre i colorant roig.

“Triturem el meló d'Alger, la posem en un cassó a calfar i, abans que bulla, li tirem un sobre de gelatina, el removem i el deixem refredar”, ens compta. No queda més que muntar la nata i, quan la gelatina estiga temperada, la batem amb el formatge. Després cal agregar una miqueta de colorant roig i la nata “amb moviments envolupants, ho tirem al motle i al fred”, afig la pastissera.

La tercera i última fase és la cobertura final. Cal posar 250 mil·lilitres de llet a calfar i un altre sobre de gelatina i remoure fins que es dissolga. Després s'afig la resta de llet i el colorant roig. “Una vegada temperat no queda més”, subratlla Munuera, “que abocar-ho en el pastís i la posem en el frigorífic perquè qualle”. Només queda decorar amb les llavors de xocolate, que simulen les del meló d'Alger.

T'atreveixes a fer-la? Si vols veure com es fa, perquè amb les imatges vas més segur o segura, et recordem el canal de Julia en youtube: dulceartejulia. Ja està penjada i, per tant, no tens excusa.

<<< Tornar a la portada