El PP denuncia el càstig dels PGE a la Marina Alta en deixar-la sense tren de la costa i sense inversions per al litoral

  • El PP denuncia el castigo de los PGE a la Marina Alta al dejarla sin tren de la costa y sin inversiones para el litoral
  • El PP denuncia el castigo de los PGE a la Marina Alta al dejarla sin tren de la costa y sin inversiones para el litoral
  25/10/2022

El Partit Popular ha qualificat de “humiliants” els comptes de l'Estat, que deixen a la Marina Alta un any més sense Tren de la Costa i sense inversió per a la regeneració del litoral. Per això, han presentat esmenes. En una roda de premsa celebrada a Xàbia, la portaveu municipal, Rosa Cardona, ha reclamat a Pedro Sánchez que solvent el deute amb Xàbia pel temporal Gloria.

Rosa Cardona ha dit que els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2023 “són els pitjors en la història de Xàbia i de tota la Marina Alta” i que no contemplen “cap dels projectes més importants que necessita la localitat i en general la comarca de la Marina Alta per al seu desenvolupament social i econòmic”. Sosté que "els comptes de l'Estat s'obliden per complet d'aquest municipi, de tota la comarca i concretament del municipi de Xàbia, amb el beneplàcit de Ximo Puig, que és incapaç si es fes sentir a Madrid”.

La portaveu del PP a Xàbia i candidata a l'Alcaldia per a 2023 ha fet aquestes manifestacions acompanyada pel diputat del Partit Popular per la província d'Alacant, César Sánchez, i del coordinador del PP a la Marina Alta, Arturo Poquet.

Cardona ha posat com a exemple de projecte “necessari i oblidat pel govern de Pedro Sánchez” de la regeneració del litoral. “És urgent protegir la costa perquè els forts temporals no la destruïsquen”, ha assenyalat. En aquest sentit ha reclamat a Pedro Sánchez el deute del Govern amb Xàbia per les ajudes del temporal Gloria.

Ha recordat que el Govern “tampoc portarà inversions per a la cala de l'Ambolo, que també necessita d'una actuació urgent en portar anys tancada al públic per l'elevat risc de despreniments”. “El govern no està lluitant per a la protecció de la nostra costa i tampoc Ximo Puig treballa per a revertir aquesta situació quan tant Xàbia com la Marina Alta vivim del turisme i de la costa”, ha lamentat.

En matèria de comunicacions ha dit que Xàbia “seguirà sense connectar-se a l'AP7 a través d'un accés per Gata perquè no hi ha inversió per a carreteres”. “Ens arraconen en matèria de mobilitat i comunicacions i molts empresaris es van fora del municipi a obrir els seus negocis”. 

També ha denunciat la falta d'inversió per a la caserna de la Guàrdia Civil i ha reclamat més agents de Guàrdia Civil. 

“Veiem com el Govern de Sánchez ens menysté sense que Puig exercisca la seua funció de president de la Generalitat. No té capacitat d'influència a Madrid per a defensar a aquest municipi”. 

En aquest sentit, ha volgut destacar que la inversió més important “està lle-gando de la Diputació d'Alacant, amb Carlos Mazón al capdavant i els done dades. La despesa territorializado de la Diputació Provincial per a Xábia des de 2019 fins a 2022 ha sigut de 6.780.000 euros. L'any 2022 és d'1.700.000”. Això s'ha traduït en diferents inversions, segons ha explicat, com a “despesa social, actuacions culturals, promoció de l'esport, suport als sectors productius i el bo consum, dotat amb 140.000 € per a fomentar el comerç local”.

Per part seua, el coordinador comarcal del PP, Arturo Poquet, ha criticat que els PGE de 2023 “són els més humiliants de la història de la Marina Alta”. “No pot ser que un any més deixen fora projectes tan importants per a la comarca com el Tren de la Costa, per al qual només hi ha 142.000 euros, quan és una infraestructura essencial per a la connexió entre el nord de la província i València”.

Ha anunciat que el Partit Popular presentarà dues esmenes per a reclamar al Govern 55 milions d'inversió per a executar aquesta infraestructura en el tram Gandia-Oliva-Dénia-Alacant. “Continuarem sent la comarca pitjor comunicada de la província d'Alacant”, ha resolt.

“L'únic projecte seriós que coneixem és el que està fent la Diputació d'Alacant amb el tramvia Dénia-Gandia. I confiem que siga la Generalitat, amb Carlos Mazón al capdavant, la que per fi ho execute”.

Poquet i César Sánchez també han informat que s'han reclamat via esmenes inversions per valor de 2 milions d'euros per a la recuperació i regeneració del front litoral de Calp, Benissa i Altea.

Sánchez també ha posat l'accent en la falta d'infraestructures i ha recordat que els PGE tampoc contemplen inversions per al Parador de Xàbia.

 

<<< Tornar a la portada