El PP guanya les eleccions en la Marina Alta, però no té garantides les alcaldies de municipis com Calp

El PP gana las elecciones en la Marina Alta, aunque no tiene garantizadas las alcaldías de municipios como Calp
  29/05/2023

Les eleccions municipals han tingut a la Marina Alta al Partit Popular com a clar vencedor, sent el partit més votat en municipis com Calp, Teulada, Benissa, Ondara, Gata, Llíber, Tormos i Llíber, entre altres. També han tingut bons resultats a Dénia i Xàbia, on han quedat en segon lloc. Malgrat això, el PP no tenen garantit poder governar en municipis com Calp, on un pacte de Somos Calpe, amb altres partits, podria impedir que el popular César Sánchez siga alcalde. A Ondara, PSPV i Compromís aconsegueixen la majoria absoluta, per la qual cosa els populars es quedarien sense possibilitats d'estar al capdavant de l'ajuntament. 

El PSPV ha patit una reculada en vots. A Dénia i Xàbia han perdut les majories absolutes. En aquest últim municipi, un eventual pacte entre el PP i Ciutadans per Xàbia deixaria fora de l'alcaldia al socialista José Chulvi. Als Poblets, Carolina Vives (PSPV) ja no vovlerá a ser alcaldessa ja que Compromís ha sigut la primera força política amb 4 regidors mentre que els socialistes han obtingut 3. 

Al Verger, el partit més votat ha sigut Compromís, amb 3 regidors, però Vox (3) podria aconseguir l'alcaldia si pacta amb el PP (3) ja que el PSPV compta amb 2 regidors.

Els alcaldes de Pedreguer i de Pego, Sergi Ferrús i Enrique Moll,  no tindran en principi problemes per a ser investits alcaldes. 

El PSPV també ha sigut el partit més votat a Beniarbeig i Benidoleig mentre que Compromís obtenen les majories absolutes a Xaló, Orba, Alcalalí i Ràfol d'Almúnia.

Els partits independents han guanyat en pobles com Benimeli, Parcent, sagra, Sanet i els Negrals i Senija.  

 

<<< Tornar a la portada