El pregó de Carlos Bernabeu Mestre obri la Setmana Santa de Pego

El pregón de Carlos Bernabeu Mestre abre la Semana Santa de Pego
  09/04/2022

Torna el sentiment confrare de la Setmana Santa de Pego després de dos anys de recés per la pandèmia amb el pregó de Carlos Bernabeu Mestre  que hui dissabte obri un programa d’actes que té com a principal novetat el fet que la Junta Central ha programat quatre itineraris diferents per a les confraries pel Dijous Sant.

En el primer participaran respectivament  l'Oració de l'Hort, la Santa Dona Verònica i la Creu de les Insígnies per a, des del Convent, recórrer els carrers de Sant Bonaventura, Sol, Sant Pere, Sant Marc, Pere III El Gran, Sant Francesc d'Assís, i l'avinguda Jaume I. En el segon ho faran les confraries del Crist de la Columna, el Santíssim Ecce Homo i el Santíssim Crist de la Providència per a completar un trajecte des de la capella de l'Ecce Homo, seguiran per la Plaça de l'Ajuntament, el carrer Mayorazgo Cendra, Ramón i Cajal, Camilo Pérez, Mar fins a arribar a l'Avinguda Jaume I. El tercer, que compta amb les confraries de la Verge dels Dolors i el Jesús de Natzaré eixiran des de la capella de l'Ecce Homo, seguiran pels carrers Mestre Blasco, Sant Lluis, Poeta Llorente, Plaça del Mercat, carrers Filipines i Mar, fins a arribar a l'avinguda Jaume I. I finalment, la onfraria del Jesús de Medinaceli eixirà també des de la capella de l'Ecce Homo, seguirà pels carrers Mestre Blasco, Sant Lluis, Poeta Llorente, Sant Fernando i Mar fins a arribar a l'Avinguda Jaume I.

En aquest últim punt comú d’encontre s’ha previst començar la carrera oficial de la processió pel travessar el carrer Major, la plaça de l'Ajuntament fins a arribar a la capella del Santíssim Ecce Homo.

        Segons ha manifestat l’alcalde “amb aquests nous itineraris volem que la gent isca al carrer i aconseguir revitalitzar la Setmana Santa, que all suposa una data molt important per a molts veïns i veïnes de Pego, aprofite per a agrair a totes les confraries el seu treball durant tot l’any perquè aquests dies el poble quede embriagat d’emoció”.

        A banda dels referits actes de dijous, el Divendres Sant s’ha programat el Via Crucis que partirà des de la Capella del Santíssim Ecce Homo fins al Calvari, amb el tradicional i arrelat encontre entre Jesús de Natzaré i la Verge dels Dolors com a acte destacable d’una processó que anirà fins a l’ermita de Sant Joaquim al Calvari amb una comitiva de romans amb cavalls.

        L’epíleg a la celebració tornarà a tindre a l’encontre de Jesús Ressuscitat amb la Mare de Déu el dia de Pasqua, que tornarà a produir-se al Pla de la Font després de les dues processons que se celebren durant el matí. Moment emotiu que es vorà realçat per la  interpretació de l'Himne de l'Alegria per part dels diferents cors del municipi que és l’altra novetat destacable d’una de les Setmanes Santes més espectaculars i participatives de l’interior de la Marina Alta.

<<< Tornar a la portada