El primer premi del Concurs Fotogràfic de Lactància Materna se’n va cap a Vila-real

  • El primer premi del Concurs Fotogràfic de Lactància Materna se’n va cap a Vila-real
  • El primer premi del Concurs Fotogràfic de Lactància Materna se’n va cap a Vila-real
  • El primer premi del Concurs Fotogràfic de Lactància Materna se’n va cap a Vila-real
  29/05/2021

El primer premi del Concurs Fotogràfic de Lactància Materna se’n va cap a Vila-real

Tres premiats a la Marina Alta i un a Panamà

El jurat del Concurs Fotogràfic de Lactància Materna ha donat a conéixer el seu veredicte. El primer premi és per a Silvia Pérez Juárez, de Vila-real (Castelló). Patrocinat per Marina Salut-Hospital de Dénia, té una dotació econòmica de 1.000 euros. En total es repartiran 6.600€ en premis, tots ells patrocinats per entitats públiques i privades amb actuació en la Marina Alta. Els guardons han estat molt repartits. Entre els premiats hi ha 7 del territori valencià -3 d’ells de la Marina Alta-, 1 de Panamà i la resta de diverses comunitats autònomes.

            El segon premi (patrocinat per la MACMA amb 600 euros) ha sigut per a Andrea Costas Lago, de Vigo (Pontevedra); el premi alletar en públic (patrocinat per APILAM i amb la mateixa dotació econòmica) se l’ha endut Lou Fermisson Ceinos, de Los Montesinos (Alacant). El tercer premi (patrocinat per l’Ajuntament de Dénia amb 500€) s’ha quedat a Dénia i ha sigut per a Yolanda Díaz Terol. Les altres dos premiades de la Marina Alta són Florencia Agustina Corona, dels Poblets (premi Tali Morrell Fotografia patrocinat amb 200€) i Marina París Serra, de Dénia, millor foto de les mares del taller de lactància materna (patrocinat per Baleària amb un viatge les illes).

            En la XXV edició del Concurs Fotogràfic de Lactància Materna de la Marina Alta, que organitza el Grup Nodrissa, han participat 166 concursants amb 524 fotografies i procedents de 15 de les 19 comunitats autònomes espanyoles i també de Mèxic, Panamà, Estats Units, Veneçuela i Argentina.

PROLONGADA I A MÉS D’UN FILL

L’organització ha destacat la quantitat de fotos rebudes en la categoria de LM prolongada, és a dir, alletant a un fill o filla major de 2 anys, i de fotografies alletant a més d'un fill o filla, siguen bessons, trigèmins o xiquets o xiquetes de diferents edats, la qual cosa vol dir -segons indica el Grup Nodrissa- que “s’estan seguint les recomanacions de la OMS, alletant als fills o filles almenys fins als 2 anys d'edat, no interrompent la lactància durant l'embaràs i seguint alletant al germà o germana major, inclús al nàixer el nou nadó”. Recorda igualment que en les primeres edicions del concurs, al voltant de l'any 2000, era molt estrany trobar fotografies com estes.

            La resta del premis -17 en total- són els següents:

- Lactància Materna en altres cultures (Ajuntament de Pedreguer, 400€: Joaquim Fábregas Elías, de Ponferrada (León).

            - Lactància Materna en el treball (Ajuntament de, 400€): Paula Cunha Pelegrín, de Madrid (Madrid).

            - Alletar a més d’un fill o filla (Ajuntament de Teulada-Moraira, 400€): Antonio Escobar Rodríguez, de Ceuta (Ceuta).

            - Lactància Materna Prolongada (CECOVA, 300€): José Cintas Albiol, d’Almazora (Castelló).

            - Premi de l’Ajuntament d’Ondara (300€): Ernesto Giner Vañó, d’Albaida (València).

            - Premi de l’Ajuntament d’Orba (300€), Yilly Hurtado Herrera, de Panamà (Panamà).

¡Suscríbete!