El programa En Moviment de Pedreguer implica als agents de Sanitat i Esport en la promoció de l’activitat física

El programa En Moviment de Pedreguer implica als agents de Sanitat i Esport en la promoció de l’activitat física
  15/02/2024

Els metges prescriuran l’esport a aquelles persones amb patologies que requereixen pautes d’exercici físic

 

 

Pedreguer ha impulsat un nou programa, En Moviment, amb el qual es pretén sumar l’activitat física i l’esport dins el tractament d’aquells pacients amb patologies que requereixen pautes d’exercici físic o persones inactives . Adherir-se al programa serà completament gratuït, encara que l’usuari s’haurà de comprometre a participar-hi durant un període d’entre sis o nou mesos. 

En el pla s’han implicat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Conselleria de Cultura i Esports i l’Ajuntament de Pedreguer, constituïnt la Unitat d’Activitat i Exercici Físic (UAEF) que pretén posar en valor la prescripció d’activitat i exercici físic orientat a la salut des de l’Atenció Primeria. En aquesta línea, l’Ajuntament integrarà de manera transversal una Planificació Estratègica Municipal d’ activitat física i  orientació a la salut en totes las polítiques de l’endidat local, promocionant en tots els sectors de la població una vida activa i saludable a partit de l’activitat física i l’esport.

La UAEF Pedreguer la integren les següents persones: Pep Cabrera, regidor d’Esports; Bernat Tomás, regidor de Sanitat; Miquel Noguera, tècnic d’Esports; Rodrigo Cano, preparador físic; Cristina Martínez, coordinadora d'infermeria del centre de salut; Carolina Montesinos, coordinadora mèdica del centre de salut; i Cristóbal Llorens, infermer de Salut Pública del centre de salut pública de Dénia. Aquesta unitat funcionarà a partir d’un treball multi disciplinar entre els professionals sanitaris i els professionals de l’activitat física, per tal que l’acció sobre els usuaris es puga desenvolupar de manera segura, i que en el temps puga esdevenir un hàbit saludable i perdurable durant la vida de les persones. El centre de salut determinarà les persones que reuneixen el perfil adient per ser incloses en els grups de treball que atendrà l’UAEF, derivant-los als professionals de l’activitat física.

Les diferents parts ja s’han posat a treballar en les seues respectives àrees per tal d’agilitzar la posada en marxa, prevista al llarg del mes de març.

Així doncs, els diferents actors es mostren il·lusionats en aquesta iniciativa del programa En Moviment, per la repercussió que pot tindre entre la ciutadania del municipi, i més concretament sobre aquelles persones al qual va dirigit. La lluita des dels diferents àmbits consisteix en treballar per a aconseguir una població més activa, i en conseqüència més sana. I òbviament, al llarg del temps també pot repercutir en un estalvi en la factura de la Sanitat Pública.

Aquest programa serà co-finançat per la Generalitat Valenciana, a través dels Fons Next Generation, dins del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència, i per L’Ajuntament de Pedreguer.

<<< Tornar a la portada