El PSPV proposa la creació d'ajudes per a la adaptació dels espais turístics d'empreses i ajuntaments a les fases de la desescalada

El PSPV propone la creación de ayudas para la adaptación de los espacios turísticos de empresas y ayuntamientos a las fases de la desescalada
  04/05/2020

El grup socialista en la Diputació d'Alacant, a través d'una esmena registrada telemàticament en el dia d'ahir, ha proposat a  través del Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, dependent de la institució provincial, la posada en marxa d'ajudes o subvencions perquè tant els ajuntaments, com les empreses del sector turístic puguen adequar els seus espais públics o privats a les diferents fases de “desescalada” anunciades pel Govern i a la denominada “nova normalitat”.

El diputat socialista per la Marina Alta, Óscar Mengual, ha sigut el responsable de registrar aquesta proposta, al costat d'unes altres, a l'esborrany del Pla Costa Blanca -Pla de Contingència COVID19- del Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca. És per això que des del grup socialista s'ha demanat una reunió urgent del seu consell de rector.  

Des del grup socialista en la Diputació d'Alacant, insten en la seua proposta a explorar les partides pressupostàries del Patronat que no vagen a utilitzar-se a causa de la situació provocada per la COVID-19, a fi de posar en marxa aquesta iniciativa. Per a Mengual, de tirar avant aquesta proposta “ajudaria a sufragar les despeses derivades de les obres i instal·lació d'elements que garantisquen el distanciament social i compliment d'aforaments en espais públics -de les administracions locals- o privats”. Per a això, apunta el diputat socialista “seria necessari la redacció i aprovació d'unes bases, com més prompte millor, ja que d'aquesta manera estaríem tirant una mà a un sector que necessitarà molta ajuda i, a més, prompte”. Per això, afig Mengual “és també molt important la cooperació de totes les administracions”.

Segons apunten des del grup socialista, aquestes iniciatives segueixen la línia mantinguda pel seu equip de diputats en la Diputació de “posar damunt de la taula iniciatives útils i viables per a l'impuls socioeconòmic de la província d'Alacant i que estan tenint un important acolliment en el si de la pròpia Diputació i entre els ajuntaments”, apunta Mengual. En aquest sentit, i en relació amb l'esborrany realitzat per l'equip tècnic del Patronat Costa Blanca, el diputat socialista ha remarcat que “s'ha fet una bona faena i la nostra motivació és la d'acostar el muscle mitjançant un treball de recollida d'impressions del sector turístic, tant a nivell institucional com empresarial, i cristal·litzar-ho en propostes concretes”.

Subscriu-te!