El sector nàutic de la Marina Alta s'uneix davant l'amenaça del pla autonòmic per a protegir la posidònia

El sector náutico de la Marina Alta se une ante la amenaza del plan autonómico para proteger la posidonia
  30/11/2021
Burriel, president de la nova associació turística: “cal cuidar el medi marí, però també la sostenibilitat social i econòmica”

El sector nàutic-esportiu de la comarca s'ha posat en alerta davant l'avanç del decret llei que el govern autonòmic té previst llançar abans del pròxim estiu per a protegir les prades de posidònia oceànica del mediterrani valencià. El primer pas ha sigut la constitució de l'Associació de Turisme Nàutic de la Marina Alta que arranca amb una vintena d'afiliats i amb l'ànim de defensar els seus interessos davant aquesta nova llei. “Esperem que aquesta llei siga una oportunitat per al sector, i no una amenaça”, ha resumit el director d'aquesta nova associació comarcal, Rafael Burriel.
    La realitat és que si el decret arribarà a prohibir fondejar sobre les prades de posidònia, segons temen els empresaris, l'impacte sobre la Marina Alta seria de gran abast, ja que aquesta planta aquàtica endèmica del Mediterrani s'estén sobretot el litoral més pròxim. “Cal cuidar el medi marí, però també la sostenibilitat social i econòmica de l'entorn”, va destacar el president. 
    L'associació avança que presentaran al·legacions a aquest pla i esperen que siguen ateses. “No és bo que les empreses vagen per un camí i l'administració per un altre”, aclareix Burriel, qui a més destaca l'esforç que realitzen els professionals per a conscienciar als usuaris sobre la necessitat d'anar amb compte amb el medi marí quan salen a passejar pel litoral. 
    “Cal buscar solucions que ajuden a compatibilitzar l'oci nàutic i el medi ambient”, insisteix el president de la nova associació que té com a vice-president a Carlos San Lorenzo, membre a més de l'ANEN, associació nacional d'empreses nàutiques.

<<< Tornar a la portada