El SEP exigeix una investigació pel retard en la vacunació de la residència Santa Llúcia de Dénia

El SEP exige una investigación por el retraso en la vacunación de la residencia Santa Llúcia de Dénia
  11/01/2021

El Sindicat d'Empleats públics de la Comunitat Valenciana (SEP-CV) ha expressat la seua "perplexitat i decepció" pel retard en la vacunació del personal i els residents no positius de la residència Santa Llúcia de Dénia. El SEP reclama que s'òbriga una investigació sobre els motius d'aquesta demora i que es depuren les responsabilitats polítiques i tècniques "de manera contundent". En la seua opinió, haurà de produir-se destitucions o dimissions, independentment que la responsabilitat siga de la Conselleria o de l'Ajuntament. 

Segons el sindicat, a l'inici de la campanya de vacunació en la Comunitat, el 27 de desembre, el centre complia amb els requisits perquè es realitzaren les vacunacions ja que portava més de 90 dies sense tindre cap cas de Covid i a més tenien suficient personal d'infermeria, i amb preparació. A més, assenyala que és la residència pública de major grandària de la comarca.

No obstant això, afirmen des del sindicat, "la vacuna no va arribar a la Residència Santa Llúcia ni el 29 ni el 30 de desembre, ni el 3 ni el 4 de gener, fins que finalment es va detectar un possible brot el 5 de gener que es va confirmar el 9 de gener, després d'un garbellat forçós pel positiu d'una treballadora". Expliquen que "a pesar que el 24 de desembre es va anunciar a so de bombo i platerets pel govern municipal que la Residència Santa Llúcia seria de les primeres a vacunar-se. Però la realitat és que, fins i tot residències amb brots més recents, van ser vacunades abans que la nostra".

El SEP considera que "resulta contradictori i injust que tot el personal sanitari de primera línia Covid de l'Hospital i atenció primària estiga ja vacunat i que, no obstant això, el personal auxiliar i d'infermeria de la Residència passe un torn complet lluitant amb el Covid, en l'ala d'un edifici amb 18 infectats, sense haver tingut accés a cap mena d'immunització. I més quan el 95% del personal ha donat negatiu en una PCR realitzada fa menys de 72 hores".

Per això, exigeix que de manera immediata es procedisca a la vacunació del personal i residents no positius. Diu el sindicat que "es tracta d'iniciar el procés que assegure la immunitat dels professionals de Santa Llúcia al més prompte possible, igual que s'ha fet amb el personal de primera, segona i tercera línia Covid de l'Hospital". 

Subscriu-te!