El Servei de Medicina Preventiva i Salut Laboral de l'Hospital de Dénia duplica la seua plantilla pel COVID-19

  • El Servicio de Medicina Preventiva y Salud Laboral del Hospital de Dénia duplica su plantilla por el COVID-19
  • El Servicio de Medicina Preventiva y Salud Laboral del Hospital de Dénia duplica su plantilla por el COVID-19
  23/04/2020

El Servei de Medicina Preventiva i Salut Laboral del Departament de Salut de Dénia (DSD) s'ha reforçat durant la pandèmia del COVID-19 per a garantir l'atenció permanent als professionals de l'hospital i els centres de salut de la Marina Alta. El gerent del DSD, Luis Carretero, ha destacat l'esforç i compromís dels professionals, que s'han adaptat amb extrem rigor als vertiginosos canvis organitzatius i protocols d'actuació, formant nous equips, fins i tot a vegades, fent tasques extraordinàries.

En aquests moments hi ha nombrós equip de professionals format per metges, infermeres, tècnics en Prevenció de Riscos Laborals i personal administratiu dedicat a la prevenció, identificació, diagnòstic i seguiment de tots els empleats amb sospita o confirmació de contagi per COVID-19. L'objectiu és garantir l'atenció 12 hores al dia, 7 dies a la setmana.

Entre les tasques d'aquest grup, format especialment per a l'abordatge del coronavirus entre els professionals del DSD, està la prevenció, a través de la formació, i la revisió constant de protocols, la realització de proves diagnòstiques o el seguiment exhaustiu de la clínica que puguen presentar els professionals en quarantena o aïllament domiciliari. 

Per a Antonio Valdivia, cap de Medicina Preventiva del DSD, “la revisió i adaptació al nostre entorn dels protocols que emet, tant el Ministeri com la Conselleria de Sanitat, està sent constant. Anem actualitzat i publicat diàriament en la nostra intranet tots els canvis que es van produint. A més la formació a tots els nostres companys s'ha realitzat, tant de manera presencial com telemàtica,  i ha estat reforçada amb cartelleria i vídeos explicatius”.

Per altra banda, Teresa Prats, supervisora d'Infermeria de Medicina Preventiva, destaca la responsabilitat i col·laboració dels professionals. “Estem fent seguiment cada 48 hores d'aquells companys en quarantena o aïllament domiciliari. També atenem a tots els professionals soci-sanitaris i els cossos i forces de seguretat de l'Estat a la Marina Alta.

Subscriu-te!