El Servei de Pediatria del Departament de Salut de Dénia i Creu Roja ensenyen als escolars a salvar vides 

El Servicio de Pediatría del Departamento de Salud de Dénia y Cruz Roja enseñan a los escolares a salvar vidas
  08/11/2021

Membres del Servei de Pediatria del Departament de Salut de Dénia (*DSD) i de la Junta Local de Creu Roja han realitzat una jornada de formació en primers auxilis que, sota l'eslògan de Cors al meu ritme, han participat alumnes d'entre 11-13 anys del Col·legi Alfa i Omega de Dénia.
    Els menors han format grups reduïts de treball i en cadascun d'ells han repassat l'algorisme de primers auxilis, que consisteix a conéixer quines dades s'han de proporcionar al 112, com obrir la via aèria, col·locar a una persona en posició lateral de seguretat, maniobres de desobstrucció davant una sospita d'ennuegada o la reanimació *cardio-pulmonar (*RCP).
    Segons el Cap de Pediatria del Departament de Salut de Dénia, Dr. Josep *Mut, “aquest tipus d'activitats són extremadament importants, ja que es consciencia als menors sobre el poder que poden arribar a tindre les seues mans: el de salvar vides”.
    Per part seua, el president de la Junta Local de la Creu Roja Dénia, Eduardo de la Bruna, ha assegurat que “aquestes formacions són fonamentals i que haurien d'impartir-se de manera sistemàtica en tots els centres escolars, juntament amb temes relacionats amb l'alimentació, l'estalvi energètic o mesures preventives enfront d'onades de calor o fred extrem”. 
    Cors al meu ritme és una iniciativa impulsada pels pediatres del *DSD, que va arribar a la Marina Alta de la mà de la Dra. Vicente *Mayans, pediatra del *CSI de Xàbia. Es tracta d'una adaptació del programa asturià denominat “*RCP des del meu Col·le”.

<<< Tornar a la portada