El Sonafilm 2023 tindrà la música de la sagaq 007 com a eix

  • El Sonafilm 2023 tendrá la música de la saga 007 como eje
  • El Sonafilm 2023 tendrá la música de la saga 007 como eje
  13/07/2023

El V Festival de Música de Cine de la Marina Alta “Sonafilm” ha estat presentat per a desvelar als amants de les bandes sonores que l’edició 2023 a desenvolupar del 18 al 26 d’agost estarà dedicada a la saga de James Bond.

L’esdeveniment, que nascut en Ondara ha anat expandint-se cap a Dénia i posteriorment El Verger, ara amplia fronteres amb la incorporació de Calp i Teulada Moraira. Precíssament l’Auditori d’aquest últim municipi ha estat l’escenari d’una presentació que ha comptat amb la presència del alcalde Raúl Llobell, i dels regidors de Cultura de Dénia, Raul García de la Reina, de Calp, Guillermo Sendra, i de El Verger, Sergi Brogniez, junt a l’anterior responsable de l’àrea en Ondara, Raquel Mengual, per a acompanyar al director artístic del festival, Javier Gil.

 

DEL 18 AL 26 D’AGOST

 

Aquest últim ha donat compte del conveni aconseguit amb el prestigiós Festival Internacional De Música De Cine De Tenerife, FIMUCITÉ, l'esdeveniment en el seu gènere més antic d'Europa, que ha comportat que el Sonafilm 2023 tinga com a convidat d’honor al director d’orquestra Diego Navarro. Així mateix ha explicat que la present edició té previst acollir un total de huit esdeveniments completament diferents entre si i que alberguen un gran ventall d'estils musicals relacionats amb l'audiovisual, així com activitats didàctiques.

 

AMPLIACIÓ CAP A TEULADA-MORAIRA I CALP

 

En concret, l’esdeveniment té previst començar a l’Auditori Teulada-Moraira el 18 d’agost a les 20 hores amb l’espectacle de G&S Pocket per a gaudir de les millors bgandes sonores dels videojocs més emblemàtics de la història amb entrada gratuïta, que no més requereix obtenir invitació a la la web www.auditoriteuladamoraira.es donat que l’aforament es limitat.

Seguirà el dia 19 a l’auditori de Calp amb el concert “Música de cine made in spain” a càrrec de la  Universal Symphony Orchestra, sota la batuta del seu director titular, José Martínez Colomina. Segons ha confirmat, en l’acte, també gratuït al que es pot accedir sense invitació fins a completar aforament, estaran presents compositors com Manel Santisteban, Vanessa Garde, Diego Navarro, Arnau Bataller, Luis Ivars i Iván Lacámara que han posat la música a llargmetratges com “Capitán Trueno”, “Atrapa La Bandera”, “Vaya Vacaciones”, “Mediterráneo”, “3 Metros sobre el Cielo” o la famosa sèrie de televisió “La Casa de Papel”. D’aquesta última, es compta amb laa participació en l'escenari de la cantant original del tema principal de la dita sèrie, Cecilia Krull.

La jornada següent l’esdeveniment es trasllada cap al nord de la comarca per a fer la xarrada sobre la creació d’una banda sonora en la Sala Multiespai l’Androna de Baleària-Dénia a les 11 hores, també amb entrada gratuïta fins a completar les places, que no  requereix d'invitació. L’activitat estarà complementada amb un tast gratuït de Bodegues Aguilar.

Des d’eixe punt, el Sonafilm retorna el 22 d’agost al municipi on es va concebre per a projectar el documental “The Sound” a la Casa de Cultura a partir de l’obertura de portes a les 21.45 hores. La projecció que segueix la línia del dedicat amb èxit a Ennio Morricone l’edició precedent, també amb caràcter gratuït, permetrà als presentes endinsar-se en els seixanta anys de la franquícia cinematogràfica de la mà d’actors com Daniel Craig, Rami Malek o Michael Caine o personalitats de la música com  Hans Zimmer, Tina Turner, Paul McCartney, Tom Jones o Thomas Newman.

            Altra novetat de l’edició d’enguany es l’obertura de l’espai cultural centrat en la música de cine a la Biblioteca Pública de Dénia, on el dia 23 a les 20 hores, ha quedat fixada la intervenció de l’escriptor Frederic Torres per a presentar el llibre “La música tras la màscara” que aborda la trajectòria de personatges de l’editorial Marvel en la gran pantalla”

            Des d’ací es prendrà el camí cap a la Casa de Cultura d’El Verger per a l’actuació de la Valencia BrassBand la jornada següent, i reprendre’l el divendres 25 al Teatre Auditori del Centre Social de Dénia amb el “Tarantino Unchained” de la The Pop Culture Band”  a partir de les 20 hores amb entrades a 15 euros, per a gaudir del que han nomenat com “el millor DJ del cine” amb partitures com  “Misirlou” de Pulp Fiction, “Little green bag” de Reservoir Dogs, “Woohoo”de Kill Bill, “Cells” de Sin City o “Unchained” de Django, desencadenat”.  

 

L’ACTE CENTRAL EL 26 D’AGOST A LA PLAÇA DE BOUS

 

Com és tradició, el concert de cloenda anirà a càrrec de la Universal Symphony Orchestra, acabant on tot va començar, en el recinte taurí de la localitat d'Ondara, que es guarnirà un any més per a oferir un repertori amb la millor música de cine simfònica. En aquesta ocasió, l'espectacle girarà entorn de la música de la saga 007 amb un recorregut per les peces més emblemàtiques de les sis dècades d'història. El concert, previst a partir de les 23 hores comptarà amb la participació de les veus dels cantants solistes Cristina Ramos, Esther Ovejero i Fran León per a posar la veu a algunes melodies interpretades per al setantena de músics que componen una orquestra dirigida per l’anteriorment referit Diego Navarro. Entre elles han destacat temes com “From Russia with love”, “Skyfall”, “Quantum of solace”, Diamonds are forever”, “On her Majesty’s secret service”, “Moonraker”, “License to Kill”, “For your eyes only”, “Goldeneye”, “Die Another Day” o “Goldfinger”.

L’esdeveniment ha posat ja les entrades a la venda a la pàgina www.sonafilm.es, encara que les restants també estaran a disposició en taquilla 2 hores abans.

Des de l'organització del Sonafilm 2023 s’ha volgut agrair a les disset empreses i entitats que enguany recolzen el festival a través de patrocinis i col·laboracions, les quals, segons subratllaten “han sigut una part clau, junt amb els municipis participants, per a posar en marxa aquesta nova edició”.

 

<<< Tornar a la portada