La Generalitat recorrerà l'auto del Suprem que rebuja el recurs sobre les NUT de Dénia

La Generalitat recurrirá el auto del Supremo que rechaza el recurso sobre las NUT de Dénia
  21/06/2022

Tranquil·litat en la Conselleria i a l'Ajuntament de Dénia després de conéixer-se que un acte del Tribunal Suprem ha declarat desert el recurs de la Generalitat Valenciana contra la sentència que va anul·lar les Normes Urbanístiques Transitòries (NUT). La resolució del suprem sosté que la resolució del TSJ de la Comunitat Valenciana és ferma ja que la Generalitat va presentar fora de termini l'escrit de personació en el recurs. No obstant això, fonts de la Conselleria han anunciat que recorreran l'acord de la sala del Suprem.  

Des de l'equip de govern, la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, ha aclarit que no hi ha sentència ferma del Suprem sobre les NUT i que "tardarà a produir-se". Assenyala que des de la Conselleria li han assegurat que no hi haurà cap problema respecte al planejament urbanístic, almenys fins que no hi haja un pronunciament definitiu del TS.

La Generalitat va recórrer la sentència del TSJ, dictada el mes de febrer passat, però havia de personar-se abans del 15 de juny i ho va fer amb posterioritat a la data establida. 

El TSJ va anul·lar les Normes Urbanístiques Transitòries perquè es van aprovar sense comptar amb el preceptiu informe d'avaluació ambiental. Les NUT eren el document de planejament urbanístic provisional de Dénia mentre que s'elaborava el nou Pla General Estructural, la versió final del qual es troba en fase d'exposició pública.

Per part seua, alguns professionals del sector opinen que l'actitud de la Generalitat, al no personar-se a temps, suposa “una greu responsabilitat”. Consideren que ha sigut “un descuit imperdonable” per part de l'administració autonòmica.

 

<<< Tornar a la portada