El tir i arrossegament fa emergir el vessant esportiu més autòcton en el preàmbul de les festes de Pego

  • El tir i arrossegament fa emergir el vessant esportiu més autòcton en el preàmbul de les festes de Pego
  • El tir i arrossegament fa emergir el vessant esportiu més autòcton en el preàmbul de les festes de Pego
  24/06/2024

La commemoració del 50 aniversari del concurs de tir i arrossegament de Pego per part del Club Esportiu Els Carreters i la Regidoria d’Esports ha fet emergir el vessant esportiu més autòcton de les festes patronals de Pego.

L’esdeveniment ha congregat a un gran nombre de cavalleries procedents de tota la geografia valenciana per a participar en les diferents modalitats que han situat al referit concurs com a referència en tota la comunitat. Tots ells han estat rebuts per l’alcalde, Enrique Moll i el regidor d’Esports, Raül Tamarit, per a elogiar la tasca portada a cap pels integrants del Club Esportiu Els Carreters a l’hora de donar-li continuïtat en el temps a l’esdeveniment.

        L’agenda festera, que ha tingut també a la música com a protagonista, arriba al seu equador amb dues jornades d’esplai com avantsala dels moros i cristians. Aquest, capitanejats per Juanjo Bolufer de la filà Al-Hagamba Muza, faran la seua irrupció a partir de dijous amb l’entrada de bandes i la berbena de la capitania per a donar pas divendres a l’Ambaixada. En concret, els actes i horaris són els següents:

 

DIMARTS 25

        -A les 10 h.: Dia del xiquet i la xiqueta. Matí de jocs al Passeig Cervantes, amb activitats aquàtiques.

-A les 20 h.: Actuació de ball a càrrec dels i les alumnes d’Analia Siscar al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

-A les 22.45 h.: Actuació de “Los Quillos”, que ens faran riure amb l’actuació “La Parodia Nacional” al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

 

DIMECRES 26

-A les 10 h.: Dia del xiquet i la xiqueta. Matí de jocs al Passeig Cervantes, amb activitats aquàtiques.

-A les 20 h.: Actuació de ball a càrrec dels i les alumnes d’Eva Morera al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

-A les 22.45 h.: Actuació musical “Tribut a Raphael i a Isabel Pantoja” al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

 

DIJOUS 27

-De 10 a 13 h.: Matí esportiu al Passeig Cervantes amb partida de pilota de xiquets a carrer Pere Sala, escacs escolar, voleibol (de 12 a 16 anys), activitat a càrrec del Club Ciclista Pego i Les Valls i oca gegant.

-A les 12 h.: Cercavila informal per les cabiles i carrers del poble fins la seu festera de la Filà Al-Hagamba Muza, Capitania 2024.

-A les 19 h.: Entrada de bandes al Pla de la Font on interpretaran el pasdoble Vila de Pego, sota la direcció de Miquel Nadal Bonet. A continuació tindrà lloc l’inici de “Les Voltetes” a ritme de pasdoble fester, per a acabar als peus del castell. Al finalitzar tots els músics participants interpretaran una marxa cristiana i una marxa mora.

-A les 24 h.: Ball i Revetlla a la càbila de la “filà” capitana amb l’actuació de l’orquestra La Pato.

 

DIVENDRES 28

-A les 7 h.: Diana per la plaça del Mercat, carrers Poeta Lorente, Ramón i Cajal, plaça Mayorazgo Cendra, plaça de L’Ajuntament, carrer Sant Domènec, portal de Sala, carrer Sant Agustí i Pla de La Font fins al castell.

-A les 19 h.: Entrades i ambaixada per la plaça del Mercat, carrers Poeta Lorente i , Major, plaça Ajuntament, plaça Mayorazgo Cendra, carrer Sant Agustí, Pla de La Font, i passeig Cervantes. Desfilarà primer el bàndol moro, seguit de tot el bàndol cristià, a continuació la filà ambaixadora 2024 “Inquisidors” i per últim la filà capitana 2024 “Al-Hagamba Muza”.

-A partir de les 21 h.: Ambaixada al Pla de la Font.

 

DISSABTE 29

-A les 19 h.: Entrada de Moros i Cristians des del carrer Sant Rafel, a la plaça del Mercat, carrer Major, plaça de l’Ajuntament, plaça Mayorazgo Cendra, carrer Sant Agustí, Pla de La Font, passeig Cervantes (part dreta), fins a l’altura del carrer Ausiàs March.

L’ordre de l’entrada serà: bàndol cristià, a continuació eixirà la filà Ambaixadora 2024 “Inquisidors”, per a precedir a la filà capitana 2024 “Al-Hagamba Muza” seguida de últim tot el bàndol moro.

-A les 00.30 h.: Ball de Moros i Cristians al poliesportiu municipal Cervantes amb un cara a cara entre l'orquestra La Tribu i la Macrodiscomòbil Wonder On Tour.

 

DIUMENGE 30

        -A les 11.30 h.: Cercaviles informals pel poble i pallorfà popular al passeig Cervantes, davant de la Font de les Nimfes.

-A les 20.30 h.: Entrada jove de Moros i Cristians des de la plaça del Mercat, carrer Major, plaça de l’Ajuntament, plaça Mayorazgo Cendra, carrer Sant Agustí, Pla de La Font, passeig Cervantes (part dreta), fins a l’altura del carrer Ausiàs March..

 

DILLUNS 1 DE JULIOL

-A les 19 h.: Teatre infantil “El Circ Meravella” al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

-A les 19.30 h.: Passacarrer de la banda de cornetes i tambors de la Confraria de l’Ecce-Homo, des de l’ermita de Sant Josep fins a la capella de l’Ecce-Homo.

-A les 20 h.: Concert de les bandes de cornetes i tambors de la confraria de l’Ecce-Homo i Nuestra Mujer Veronica a la placeta de l’Ecce-Homo.

 

DIMARTS 2

        -De 9 h a 13 h.: Exposició de la imatge de l’Ecce-Homo a la capella.

        -A les 19 h.: Partida oficial de pilota valenciana al carrer Pere Sala i solemnes vespres de l’Ecce-Homo en la seua capella. A continuació, trasllat de la imatge a l'església de l’Assumpció.

        -A les 20.30 h.: Concert de festes de la Clandestina a l’ermita de Sant Josep.

-A les 24 h.: Mascletà nocturna al passeig Cervantes i Aurora en honor al santíssim Ecce-Homo pels carrers del poble amb eixida des de la capella.

-A les 0.30 h.: Revetlla al Pla de La Font amb l’Orquestra Montecarlo.

 

DIMECRES 3: DIA DEL SANTÍSSIM ECCE-HOMO, PATRÓ DE PEGO.

        -A les 10.30 h.: Visita i ofrena a la Residència San Joan de Deu.

-A les 11.30 h.: Solemne missa concelebrada pels sacerdots de Pego.

-A les 13 h.:  En acabar la missa, mascletà aèria a la plaça de l’Ajuntament.

-A les 19 h.: Tradicional repartiment de la murta des de l’església parroquial fins a la capella de l’Ecce-Homo per l’itinerari de costum.

-A les 21 h.: Solemne processó de l’Ecce Homo per aquest últim itinerari. En acabar focs d’artifici en honor al nostre patró.

 

DISSABTE 6.  DIA DE LES QUINTADES

        -De 17 a 19 h.: Gimcana jove per a majors de 16 anys, al passeig Cervantes.

-A les 20 h.: “Tardeo” al poliesportiu municipal amb l’Orquestra La Flama.

       

       

 

 

 

<<< Tornar a la portada