El Verger habilita un nou contenidor per a propiciar la recollida selectiva de matèria orgànica

El Verger habilita un nou contenidor per a propiciar la recollida selectiva de matèria orgànica
  19/11/2019

 

El tradicional de color verd és substituït per aquest de color marró i un gris per a la resta de residus

 

L’Ajuntament d’El Verger ha decidit anticipar-se a l’aplicació de la nova normativa europea de residus prevista per a 2022 al implantar un cinquè contenidor de recollida selectiva en matèria orgànica. La iniciativa, substitueix al tradicional contenidor verd per aquest de color marró i un gris per als residus restants en les illes de contenidors tant soterrats com aeris que han estat adaptades a l’efecte i redistribuïdes a l’efecte per a propiciar que en tan sols un viatge els veïns tinguen facilitats per a reciclar.

        La iniciativa ha estat presentada per l’alcalde, Ximo Coll, la regidora de Medi Ambient, Inma Pericàs i el responsable de la concessionària del servei de recollida, Joaquín Lerma, els quals han posat amb els cubs airejats de 10 litres i bosses compostables que facilitarà l’Ajuntament a les famílies per a incentivar la recollida selectiva. 

 

CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ CIUTADANA

 

        Tant l’alcalde com la responsable de Medi Ambient han emmarcat el desenvolupament d’aquest projecte en la nova concessió de recollida de residus formalitzada a finals de la passada legislatura per a propiciar una millora de les xifres de reciclatge del municipi.

        Pericàs ha informat a més de que la mesura anirà acompanyada de la recollida a grans productors com són els establiments hostalers que es farà porta a porta, i la selectiva a les industries.

        Tot això preveu acompanyar-se d’una campanya de conscienciació a la ciutadania anomenada l’orgànica al contenidor marró amb xerrades informatives i activitats al carrer i al col·legi.

<<< Tornar a la portada