El Verger: La Fundació Baleària planteja un homenatge pòstum a Rafael Fernández Martínez a la torre de Medinaceli

  • El Verger: La Fundació Baleària planteja un homenatge pòstum a Rafael Fernández Martínez a la torre de Medinaceli
  • El Verger: La Fundació Baleària planteja un homenatge pòstum a Rafael Fernández Martínez a la torre de Medinaceli
  05/10/2019

 

Comissariat per Ramón Pérez Carrió ofereix dibuixos i pintures fins el 30 d’octubre

 

La figura de l’artista Rafael Fernández Martínez és homenatjada de forma pòstuma fins el 30 d’octubre per la Fundació Baleària a l’espai expositiu de la Torre dels Ducs de Medinaceli a El Verger.

La mostra, comissariada per Ramón Pérez Carrió amb l’ajuda del fill de l’homenatjat Rafael Fernández Bas, ofereix obres de diferents èpoques i composició que fixen la mirada en la figura humana com a eix fonamental, complementats per retrats i autoretrats que suposen la manifestació de l’estudi acadèmic propi de l’època. Entre ells destaquen els nus de models que posen al natural, principalment femení i escenes amb combinacions de figures, com la còpia versionada de l’adoració dels Mags de Dietrich Bouts, que va pintar en el mateix Museu del Prado.

En definitiva, segons la fulla de sala, una antologia completa que convida a la delectança i al viatge per la vida, la poètica i l’estètica d’aquest artista granadí de bressol, però valencià d’adopció, que, en vida, va protagonitzar més de trenta-cinc mostres individuals per tota la geografia nacional.

<<< Tornar a la portada