El govern de Xàbia busca la solució a Ramblars amb un nou contracte per a la retirada del residu verd, no abans del mitjà termini

El gobierno de Xàbia busca la solución a Ramblars con un nuevo contrato para la retirada del residuo verde, no antes del medio plazo
  29/11/2021

L'antic abocador de Ramblars, ara reconvertit en depòsit de restes verdes i de jardinería, porta de cap a l'equip de govern que tracta de buscar una solució perquè no tornen a repetir-se les situacions d'aquesta última setmana, amb el recinte en flames i provocant una molesta fumera visible des de diversos punts. 
    La regidora de Serveis, Kika Mata, ha admés que hi ha hagut molts problemes amb les últimes adjudicacions perquè alguna empresa es fera càrrec del trasllat d'aquestes restes. El principal hàndicap ha sigut la constant pujada dels preus per a un material que “no té eixida”. De fet, s'ha passat en tot just tres anys dels 20 als 45 euros la tona. 
    Mentre s'ha intentat resoldre aquesta controvèrsia a través de noves licitacions que a més han entropessat amb obstacles jurídics, l'antic abocador ha anat acumulant tones de residus verds que la setmana passada van començar a cremar. 
    És una estampa desgraciadament ja habitual cada quatre o cinc anys, i el remei no s'albira almenys fins a mitjà termini, quan Serveis té previst una nova adjudicació. Mentrestant, els serveis de seguretat i bombers vigilen constantment aquest entorn i s'ha perimetrat tota la zona de l'incendi. A més hi ha una investigació oberta per aclarir com es va produir l'incendi.

<<< Tornar a la portada