El VI Congrés Go Global represa la presencialitat amb més de 20 països per a fomentar les exportacions de les pimes de la Comunitat

El VI Congreso Go Global retoma la presencialidad con más de 20 países para fomentar las exportaciones de las pymes de la Comunitat
  22/11/2021
Ponències, taules de debat empresarial i reunions virtuals se succeiran aquests dos dies

El Congrés Go Global, esdeveniment de referència en internacionalització de les pimes valencianes, ha iniciat la seua VI edició a l'Escola de Negocis Lluís Vives. Un congrés que concentra tot el potencial del sector internacional en ponències, taules de debat amb empreses exportadores de la Comunitat, associacions sectorials, compradors internacionals, especialistes i responsables d'IVACE Internacional, Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i de l'ICEX España Exportació i Inversions.
    La inauguració ha estat presidida per la Vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i ha comptat amb la participació del director general de Cooperació Internacional de l'CEX España, Javier Serra i el President del Consell de Cambres de la CV, José Vicente Morata. 
    Oltra ha destacat la inquietud tradicionalment exportadora del nostre territori i ha subratllat la consolidació d'aquest Congrés que suposa un suport important per a les pimes de la Comunitat. “Volem alçar ponts i obrir camins allí on les petites i mitjanes empreses valencianes no poden arribar pels seus propis mitjans”.
    La Vicepresidenta ha posat l'accent així mateix en l'estreta col·laboració entre les tres entitats organitzadores del Congrés, Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, Icex España Exportació i Inversions i Ivace Internacional. 
    Per part seua, Morata, ha assenyalat que “si alguna cosa ha funcionat en aquest període crític provocat per la pandèmia, és l'exportació i és una cosa que no pararà, per això el nostre objectiu continuarà sent formar i informar a tot el nostre teixit empresarial per a continuar aqueixa senda que permeta a les nostres empreses portar els seus productes per tot el món·.
    Mentrestant, Serra ha realitzat una radiografia del sector exportador i també ha coincidit que “pese al moment crític, les dades al tancament de 2021 són encoratjadors”.
    El volum de les exportacions en el conjunt d'Espanya en el període de gener-agost de 2021 ha crescut un 21%. En el cas de les exportacions regulars han crescut un 10% i un 3’7% en la Comunitat Valenciana.
    Per a la Comunitat Valenciana, Alemanya és el primer país receptor de les exportacions valencianes, ha informat Javier Serra, al mateix temps que ha apuntat que “hem de mantindre'ns alerta dels riscos en matèria de costos energètics, del proteccionisme d'alguns països i de superar la bretxa digital que impedeix a moltes pimes poder exportar”.
    A partir d'ací, han començat les sessions i debats, on el protagonisme ha recaigut en la logística internacional tradicional enfront de l'ecommerce. I ha continuat amb una taula de debat empresarial per a després abordar qüestions relacionades amb la ciberseguretat i la ciberinteligencia des de l'òptica de l'exportació.
Reunions amb la Xarxa Exterior i amb empreses importadores
A més, durant aquests dos dies, en Go Global, les empreses tenen la possibilitat de concertar reunions virtuals amb les oficines comercials de l'Icex en 16 mercats i de manera presencial amb la Xarxa Exterior de l'Ivace i amb empreses importadores.
En aquest sentit, el Congrés reprén amb força el seu vessant més comercial i acosta oportunitats de negoci a les empreses de la Comunitat amb la participació d'una vintena d'empreses importadores seleccionades per l'Ivace. 
Les empreses importadores que seran presents en la sisena edició del Congrés procedeixen de països com: Alemanya, Algèria, Costa d'Ivori, Unió dels Emirats Àrabs, França, l'Índia, Mèxic, el Regne Unit i el Senegal, entre altres. 
Quant als sectors, seran presents empreses d'agroalimentari, arquitectura i disseny, calçat, equipament mèdic, hàbitat, materials de construcció, metge hospitalari, moble, accessoris de bany, tèxtil llar, roba, joguets, vins i begudes. 
Les empreses de la Comunitat podran consultar els perfils de les empreses convidades i sol·licitar la seua reunió presencial i confeccionar la seua pròpia agenda. 
Així mateix, l'Ivace represa les trobades amb la seua Xarxa Exterior de manera presencial durant el Congrés. Així, estaran representades les antenes de l'Ivace a Alemanya, Algèria, Xile, la Xina, Colòmbia, Corea, Emirats, Escandinàvia, Filipines, França, l'Índia, el Japó, Mèxic, Miami, Nova York, Polònia, el Regne Unit, Rússia, Sud-est Asiàtic i Vietnam.

Subscriu-te!