El Xàbia Folk arranca aquest divendres amb el concert gratuït del gaiteiro Carlos Núñez i la Colla La Xafigà

El Xàbia Folk arranca este viernes con el concierto gratuito del gaiteiro Carlos Núñez y la Colla La Xafigà
  12/05/2022

El Xàbia Folk converteix aquest cap de setmana a Xàbia en punt de trobada per als amants de la música d'arrel. El festival, un dels més veterans i consolidats, celebra la seua vintena edició amb un cartell molt atractiu que obrirà el prestigiós gaiteiro Carlos Núñez.
    El concert, d'entrada gratuïta, se celebra aquest divendres a les 22,30 hores en la plaça de la Constitució i el solista comptarà amb la col·laboració de la Colla La Xafigà de Muro d'Alcoi, una mixtura de gaites i dolçaines que fusionarà la música galega i valenciana.
    El festival segueix el dissabte (22,30 hores també en la plaça Constitució) amb un altre projecte molt especial, el liderat pel músic d'arrels kurdes Gani Mirzo. Una fusió de melodies orientals amb el flamenc i el jazz a través d'instruments com el llaüt, el buzuk i la guitarra espanyola. Mirzo presentarà “La ruta de la Dignitat”, un treball compromés amb els refugiats que fugen de la guerra ja que destine una important part del seu caixet al camp de persones refugiades de Duhok.
    El festival ,organitzat pel departament de Cultura de Xàbia i amb la direcció artística de la *Romàntica del Saladar, tancarà com de costum amb una actuació de caràcter intimista en l'ermita de Santa Llúcia, enguany protagonitzada per Carol Duran i Nuria Lozano, dos artistes fonamentals en la creació i composició de la música catalana.

<<< Tornar a la portada