Es feien passar per policies per a assaltar a narcotraficants

 Se hacían pasar por policías para asaltar a narcotraficantes 
  21/10/2021

 

La Policia Nacional ha desarticulat una banda que robava en habitatges de manera violenta i es feia passar per passar per policies per a cometre assalts a altres narcotraficants. Una operació realitzada per les brigades policials de Dénia i d'Alacant ha permés la detenció de tres membres del grup. Són de nacionalitat espanyola i marroquina, d'edats entre 19 i 23 anys. Una d'elles ha ingressat a la presó,

L'organització criminal, que es considerava molt perillosa, estava assentada a la província. La investigació va tindre el seu inici el mes d'agost passat arran d'una denúncia en la qual la víctima donava compte del robatori amb força patit en el seu domicili a Dénia. Li van sostraure un vehicle d'alta gamma i una motocicleta.

Fruit de l'intercanvi d'informació i de les gestions practicades, els investigadors van comprovar que es tractava d'una organització criminal especialitzada a cometre els robatoris mitjançant el mètode de la fractura del marc o del barret fort de la porta dels habitatges. 

Els membres de l'organització comptaven amb una gran professionalitat i especialització delictiva. En els robatoris comesos sostreien diners i objectes que posteriorment eren comercialitzats per ells mateixos i amb els quals obtenien notables beneficis econòmics augmentant així el seu enriquiment patrimonial.

A més, es dedicaven al tràfic de drogues. Per a això, robaven vehicles d'alta gamma, que eren utilitzats per al transport de mercaderies i per a cometre assalts a altres narcotraficants fent-se passar per policies.

No dubtaven a usar la violència per a fugir dels agents i evitar ser detinguts.

Als detinguts se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, robatori amb força en domicili, falsedat documental, delicte contra la seguretat del trànsit i atemptat a agent de l'autoritat. Com a prova de la violència amb què actuaven, en el moment de la seua detenció que van intentar atropellar a un dels agents.

<<< Tornar a la portada