Els Magazinos triarà el millor tomàquet de la Comunitat Valenciana

Els Magazinos elegirá el mejor tomate de la Comunitat Valenciana
  07/07/2022
Torna l'III Concurs de la Millor Tomaca de la Marina el 30 i 31 de juliol

L'estiu és temps de tomàquet i en Els Magazinos ho saben. Torna el Concurs de la Millor Tomaca de la Marina, que enguany celebra la seva tercera edició i que pretén triar el millor tomàquet de la Comunitat Valenciana. El certamen, concebut com una festa per a l'agricultor, se celebrarà els dies 30 i 31 de juliol amb l'elecció del millor tomàquet, el millor tomàquet de ‘penjar’ i el millor en conserva.

El concurs està obert a tots els agricultors del territori valencià que conreen tomàquets i puguen presentar almenys 3 kg. o, com a mínim, quatre pots de conserva. Els participants poden presentar una varietat de tomàquet per categoria (‘millor tomaca’, ‘millor tomaca de penjoll’ i ‘millor tomaca en conserva’). Un altre requisit és que les persones que s'inscriguen puguen personar-se en Els Magazinos els dies del concurs. El jurat estarà format per cuiners i cuineres de Dénia amb llarga trajectòria, periodistes i crítics gastronòmics, així com amants del tomàquet i hedonistes.

El mercat gastronòmic i cultural de Dénia fa una crida als agricultors de la Comunitat Valenciana perquè se sumin a aquesta gran festa del tomàquet i participen en el concurs, organitzat amb la col·laboració de Cervesa Túria. El dia 30 de juliol es farà una preselecció amb un tast de tomàquets per part del jurat i la valoració per a seleccionar a 10 finalistes en la categoria de ‘millor tomaca’, 5 en la categoria de ‘tomaca de penjoll’ i 5 en la categoria de ‘tomaca en conserva’. El diumenge 31 el jurat tornarà a provar els tomàquets i triarà als guanyadors de cada categoria. Les puntuacions es faran sobre la base de: sabor, aspecte visual i textura, cada paràmetre amb un valor màxim de 10 punts.

Per ordre de primer a tercer lloc, els tres guanyadors de ‘millor tomaca’ tindran un premi de 600€, 400€ i 200€, als tres guanyadors del premi a ‘millor tomaca de penjoll’ se'ls concedirà un premi de 400€, 200€ i 100€ i als premiats en la categoria ‘millor tomaca en conserva’ també se'ls donarà un premi de 400€, 200€ i 100€. Així mateix, a cadascun dels seleccionats que no aconsegueixin premi, se'ls regalarà una ruta de tapes pel Carrer dels Sabors de Els Magazinos.

Com inscriure's? Enviant un e-mail a hola@elsmagazinos.com o un whatsapp al 609 93 96 07 indicant el nom, telèfon, e-mail, on conrea (localitat), categoria i amb quina varietat es vol participar. El termini d'inscripció està obert fins al 28 de juliol.
Des de juliol de 2020 Els Magazinos celebra aquest concurs com una oda al tomàquet en totes les seves varietats. En el palmarès del certamen han inscrit el seu nom agricultors com Vicent Mahiques de Jesús Pobre, Kiko Pastor de Dénia, Xavier Mulet de Pedreguer (en dues ocasions), Toni Santacreu de Benissa i Ramón González de Pego, la qual cosa permet posar rostre als productors que fan possible que puguem gaudir d'aquest producte.
Seguint la línia de suport a artistes valencianes, el cartell que és imatge del concurs ha estat dissenyat per Àfrica Pitarch, qui ja va realitzar la il·lustració del cartell del tercer aniversari del mercat i de la Fira Sal i Sol.

<<< Tornar a la portada