Els Magazinos convida a fer el pas a la tardor amb productes de temporada

  • Els Magazinos invita a dar el paso al otoño con productos de temporada
  • Els Magazinos invita a dar el paso al otoño con productos de temporada
  18/09/2021

 

Verdures d'arròs al forn, aladrocs i sardines. Són els tres ingredients triats per Els Magazinos per al seu programa Cuina de Territori del mes. Fins al 31 de setembre es pot degustar una selecta i, en alguns casos, atrevida, varietat de plats que ens permetran descobrir nous sabors i interessants combinacions. Deu propostes formen part d'aquesta oferta dels locals del mercat gastronòmic pensada especialment per a xuplar-se els dits i gaudir dels últims dies de l'estiu. Però també, de l'arribada d'una càlida tardor que convida a continuar compartint taula i tertúlia amb els amics en el cor de Baix la Mar.

Els plats de Cuina de Territori de setembre tenen l'atractiu del producte fresc, de temporada i de proximitat. Prenen com a base elements de la tradició gastronòmica de la comarca per a reproduir velles i conegudes receptes amb un toc de distinció o bé aportar noves creacions a l'estil de la cuina de cadascun dels establiments participants. Així, trobem aladrocs de la llotja de Dénia arrebossats amb farina de blat de la Marina (La Lola), nigiris de tonyina amb figues caramel·litzades (Sushiber), lila llima d'aladrocs i papes casolanes (A la fresca), foie micuit amb figues de temporada (Els cuinetes), ensalada caprese amb tomaca rosa de Dénia i burrata amb figues de temporada (Allora), postres en quatre textures de raïm moscatell: gelat cremós, panses, gelatina i reducció de mistela Ostrarium), montadito de tonyina amb tomaca deshidratada, ceba morada i ruccola (La Pinchoteca), gyoza de galta sobre porro fregit, salsa bbqq japonesa fumada i litxi farcit de mistela i raïm moscatell (Grndback), llobarro sobre crema de bullit amb napicol cruixent (Els Monges d'Els Magazinos), ceviche de tomaca, llet de tigre moniato, ceba roja, brots de coriandre i micromezclum (Amerikan foods) i sardines en escabetx (El Cachirulo)).

Per a conéixer una mica millor i acostar-nos una mica més al producte, Els Magazinos i Cerveses Túria han parlat aquest mes amb dos mariners de la Confraria de Pescadors de Xàbia, Sebastià Richard Serrat “El Roig” i Amadeu Ros, sobre sardines i aladrocs, però també sobre la desaparició del peix blau al Mediterrani. El vídeo, inclou una cançó de producció pròpia que és un homenatge als agricultors i pescadors de Xàbia.

L'altre vídeo, disponible en xarxes socials i youtube, recull les històries que conta José María Pascual Sastre sobre la marjal de Pego, la transformació agrícola dels anys 70, la recuperació del cultiu de l'arròs a mitjan 90 i la posada en valor de la varietat bombó.

<<< Tornar a la portada