Els Poblets aposta per l’art a l’aire lliure com a novetat per a commemorar el 9 d’Octubre

  • Els Poblets aposta per l’art a l’aire lliure com a novetat per a commemorar el 9 d’Octubre
  • Els Poblets aposta per l’art a l’aire lliure com a novetat per a commemorar el 9 d’Octubre
  01/10/2023

La celebració de la Diada dels Valencians a Els Poblets com un dels municipis pioners en la commemoració ha motivat al nou equip de govern a donar-li un nou impuls de la mà de la Fundació Baleària amb sendes exposicions d’art a l’aire lliure en la plaça del Castell el proper divendres amb la inauguració de “Persianes amb art” i “Ants Treballadores”.

        La primera proposta que ha estat qualificada per l’organització com a “transgressora” consta d’una dotzena d’obres elaborades per artistes de renom com els mallorquins Pep Guerrer, Ener Asniak, Xisco Ramis i Joan Pascual Roca; els eivissencs  Diana Bustamante i Aphon; la valenciana Empar Boix, el formenter Enric Riera, l’alacantí Ximo Canet, i els menorquins  Zulema Bagur i Florit Nin.

        La segona, que agafa el format de mostra efímera, té previst reunir a Ramon Pérez Carrió, Imma Mengual, Empar Boix, Alba López, Hugo Giner, Joan Roselló, Pep Aguilar, Juan Caravaca i José Antonio Crisóstomo per a instal·lar formigues intervingudes a la mateixa plaça de la  Setla.

 

AGENDA MULTIDISCIPLINAR

 

        Ambdós activitats, que romandran exposades els dies 6 i 7, faran de preàmbul a un cap de setmana intens que compta amb una agenda multidisciplinar que barreja els diferents vessants de la cultura, l’esport i l’oci. Vessants que en el plànol gastronòmic tenen previst un esmorzar de coques del forat a càrrec de l’associació Dones dels Poblets el dissabte 7 per a ambientar la desfilada de davantals amb art que les seues integrants lluiran a partir de les 12.30 hores. A banda, la gastronomia serà també la que remate el 9 d’octubre amb el dinar popular de coques previst com a acte central al part d’enfront del poliesportiu, que estarà amenitzat pel grup Palo Santo.

        A banda, la Regidoria de Cultura ha previst també un acte de caràcter musical rl dissabte 7 a les 19.30 hores amb la presentació a l’Auditori Municipal del disc “Aprendre” de Tocant i Rodant i el  Quintet de metalls Al Vent a l’auditori, que és el fruit d’un recull d’obres que contribueixen al creixement del patrimoni musical valencià fent valdre la versatilitat tradicional de la dolçaina i el tabal. L’aposta per la música la completa com a aperitiu el concert de música de banda a càrrec de la Unió Musical Els Poblets demà diumenge, la qual ha assumit també la cercavila per a tot el poble del dissabte 7.

        Les arts escèniques estan presents també en el programa amb la representació a la Casa de Cultura a les 19 hores del diumenge 8 de l’adaptació del clàssic “Tio vànya” d’Anton Txejov, a càrrec de l’Oracle de l’Est.

        Tot això, a banda del 7é Torneig de raspall 9 d’Octubre que organitza la Regidoria d’Esports i el Club de Pilota Valenciana Els Poblets amb tres partides de pilota en la modalitat de raspall a partir de les 9 hores. La competició, que ha previst al final a les 19.30 hores, estarà precedida de l’homenatge al pilotari Cándido Martínez González “Candi”.

 

<<< Tornar a la portada