Els Poblets dedica un cap de setmana a la incidència de la pansa en la societat i l’economia d’antany

Els Poblets dedica un cap de setmana a la incidència de la pansa en la societat i l’economia d’antany
  19/10/2016

L’agenda cultural d’octubre d’Els Poblets ha tingut com a protagonista un cap de setmana dedicada a l’elaboració de pansa i els riuraus. L’activitat, organitzada per la Regidoria de Cultura, s’ha iniciat amb la projecció del documental

        Temps de Pansa. La memòria del riurau que va ambientar la presentació del llibre Els Riuraus. L’elaboració de la pansa, on el seu autor Carles Fuster plasma les investigacions que ha portat a cap al voltant d’una activitat sobre la qual, en el seu moment, va girar l’economia de la Marina Alta.

        Aquesta dissertació, contextualitzada des del punt de vista històric per l’arqueòleg Josep Ahuir, ha estat complementar per una visita guiada pels vestigis d’aquelles mostres d’arquitectura tradicional valenciana que hi pel terme com el riurau de Miralles, o els dels Albi, de Bolo o del Puça o la caseta del Batlle, la majoria d’elles datades en el segle XIX. La vintena de participants van tindre la ocasió de visitar a més altres indrets qualificats com a Bens d’Interès Cultural com el Molí fariner de meitat del S.XIV, la torre de guaita de Mira-Rosa (S.XIV) o la Vila Romana de l’Almadrava (S.I-III d.C.).

<<< Tornar a la portada