Europa concedeix a Pedreguer altre projecte relacionat amb la igualtat

Europa concedeix a Pedreguer altre projecte relacionat amb la igualtat
  21/09/2022

Pedreguer desenvoluparà TechGirls un nou projecte europeu, finançat al 100% amb fons europeus. Dins del Programa Europeu “Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors”, TechGirls és un projecte de cooperació i agermanament internacional concebut per a empoderar i inspirar xiquetes i dones joves de Pedreguer i Kuldiga (Letònia) a discutir sobre igualtat de gènere a la Unió Europea, adquirir coneixements en ciències i tecnologia i promoure el seu accés al mercat laboral gràcies a la millora de les seues habilitats i coneixements digitals.

El projecte, dotat amb 10.570 euros, es desenvoluparà en el marc de la iniciativa de la UE “A Europe fit for the digital age”, que busca empoderar a les persones amb una nova generació de tecnologies.

A més, el projecte està alineat amb l'Estratègia de Gènere de la UE, promovent la igualtat i independència econòmica de les dones, reduint la bretxa de gènere i contribuint a la igualtat de gènere en la presa de decisions, en mobilitzar dones a nivell local i de la Unió Europea per a debatre sobre enfocaments de gènere per a les polítiques de Digital Europe i de l'EU Green Deal.

L'alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, que també ostenta les delegacions municipals d'Igualtat i Projecció, va rebre la notícia durant l'estada en Orte, Itàlia, on precisament es trobava representant Pedreguer en altre dels projectes europeus en què participa el municipi (MAGICS, sobre esports tradicionals i on aporta l'experiència de la pilota valenciana). Sergi ha mostrat "la satisfacció que eixes notícies ens aporta a l'equip de govern que porta des de fa anys implicat en l'assoliment de projectes i programes europeus que ajuden a potenciar els valors que el nostre municipi sempre ha defensat i a projectar el nom de Pedreguer arreu del món".

Els costos de la redacció i presentació d'aquest projecte, 3.600 euros, ja van ser finançats a través del programa d'ajuda a la captació de fons de la Diputació.

<<< Tornar a la portada