Mor la llibretera Pepa Ferrando als 75 anys 

  • Fallece la librera Pepa Ferrando a los 75 años
  • Fallece la librera Pepa Ferrando a los 75 años
  10/11/2020

El món de la cultura de la Marina Alta i la Safor ha lamentat la defunció de Pepa Ferrando Ortolá, fundadora de les llibreries Ambra de Dénia i Gandia. Nascuda a Pego en 1945, era una apassionada de la literatura i, segons va dir en alguna ocasió, no concebia una existència sense llibres en el centre de la seua vida. 

Pepa Ferrando havia sigut educada per a ser mestressa de casa i quasi no va poder anar a escola. Gràcies a un veí que li prestava llibres, va començar a llegir. Als 21 anys es va casar i es va traslladar a Dénia, on van nàixer les seues dues filles, Nuria i Lucía. 

D'esperit emprenedor, a l'abril d'abril es va aventurar a obrir una llibreria a Dénia, sense tindre cap experiència en el sector. Per a finançar l'obertura del negoci, va invertir els diners que va traure de la venda d'un camp de tarongers que havia heretat. La llibreria Ambra, situada en la plaça del Convent, va ser un focus de cultura i allí se celebraven nombrosos actes. 

En la dècada dels 90, va traslladar la llibreria a Gandia i en 2012 va decidir tornar a obrir un local en el carrer La Mar de Dénia. En aquesta nova etapa, estava acompanyada per Santi Inocencio. La inauguració es va celebrar a principis d'abril amb la presència de l'escriptor Manuel Vicent, gran amic seu, i del professor i poeta Tono Fornes, company de Pepa. De nou, la llibreria Ambra va contribuir a dinamitzar la vida cultura de la ciutat, oferint nombroses activitats fins que va tancar els seus ports uns anys després. 

Pepa Ferrando era una llibretera molt respectada pels seus companys de professió i va ser una defensora del paper de les xicotetes llibreries que enfront de les grans superfícies ofereixen un assessorament expert i un tracte pròxim als clients. 

CANFALI MARINA ALTA s'uneix des d'aquestes línies al dolor de la família en aquests moments tan difícils. Descanse en pau. 

 

Subscriu-te!