Mor Milagros Lambert, Filla Predilecta de Xàbia 

Fallece Milagros Lambert, Hija Predilecta de Xàbia 
  16/02/2023

Milagros Lambert Kostrinsky, la coneguda hereua d'una saga d'artistes franc suïssos que es van instal·lar a Xàbia en 1920, ha mort als 92 anys d'edat. Milagros Lambert va ser sempre una gran enamorada de Xàbia i va col·laborar amb l'Ajuntament en les diferents accions i exposicions per a divulgar el llegat artístic del seu pare i avi. 

    Milagros Lambert va nàixer a Xàbia el 19 d'abril de 1930 en el si d'una família d'artistes. Envoltada de llibres d'art i dibuixos, prompte va començar a interessar-se per l'art i va crear les seues primeres pintures, per a després ingressar a l'Escola Superior de Belles arts de París. Entre 1953 i 1959 va realitzar exposicions, algunes conjuntes amb obres del seu avi, André Louis Lambert Perret, i el seu pare, Andrés Lambert Jordan.

    A mitjan 60 es va submergir en la il·lustració de llibres infantils, que li van portar a obtindre el Premi Internacional d'Il·lustració de Bolonya. Més tard va crear la seua pròpia editorial, també guardonada en quatre ocasions amb el Premi Ragazzi de Bolonya. Un altre reconeixement professional va ser el premi del Ministeri de Cultura de Corea del Sud, pels seus llibres.

    La seua trajectòria va ser reconeguda públicament en el seu municipi natal amb el nomenament en 2016 com a Filla Predilecta de Xàbia, per acord unànime de ple.

<<< Tornar a la portada