Fondillón Brotons 1964 i Fondillón 50 anys, millors vins d'Espanya 2020

Fondillón Brotons 1964 y Fondillón 50 años, mejores vinos de España 2020
  30/07/2020

El premi al Millor vi d'Espanya 2020, concedit pel Ministeri, ha anat a parar ex aequo a dos fondillones alacantins: Gran Reserva Fondillón Brotons 1964, del Celler Brotons, i Fondillón 50 anys Sempre t'esperaré, de Cellers Monòver.

El Celler Brotons porta des d'abans de 1928 treballant en la pedania del Serial del Pinós, on, amb la seua pròpia vinya, realitza vins negres de monastrell, vins de licor i aquest especial Fondillón. Per la seua part Cellers Monòver es troba en la carretera d'aquesta localitat cap a Salinas, també al Vinalopó Mitjà, i té una de les caves més grans i més ben conservades de Fondillón de l'entorn. 

El Fondillón és una categoria de vi únic reconegut com a tal per la Unió Europa. S'elabora únicament amb raïm monastrell (la majoritària en la DOP Alacant), sobremadurada en cep i sense additius de cap mena pel que és l'únic vi anyenc natural del món. El seu gran alcohòlic mínim és de 16 graus. El seu envelliment es fa principalment en pipes de format "monovero" o "alacantí" amb volums de més de 500 litres. Presenta tons ambre i caoba a causa de l'oxidació natural i en boca és sec, elegant, amb tons a fustes velles, cuirs, tabac, etc. Actualment hi ha 10 elaboradors certificats en la DOP Alacant per a embotellar el vi.

<<< Tornar a la portada